2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

„az MSZP frakció vonulhat a rács mögé”

” Felháborítónak tartom azt amit a szocialisták itt művelnek. Ez már nem csupán a közgyűlés és a képviselők, hanem a miskolci emberek megalázása. Simon Gábor kérjen bocsánatot! Reményeink szerint nem sokáig bohóckodnak már, mert az egész frakció vonulhat a rács mögé. Van egy sor bizonyítékunk, amiről mint pénzügyi bizottság vezetője még nem beszélhetek, és van egy sor dolog amin most dolgozunk, hogy az elkövetett disznóságok kiderüljenek. Súlyos büntető ügyek lesznek. Arra kérünk mindenkit, hogy segítse ebben a munkában a FIDESZ-t, hogy a múlt politikus bűnözőit el lehessen számoltatni…”- mondta kissé indulatosan ma Szegedi Márton Jobbik vezér azon a sajtótájékoztatón amelyet a mai kb. 15 percig tartó közgyűlés után tartottak.

Mi is történt ma a miskolci Városházán, ami ennyire felkorbácsolta az indulatokat?

Rendkívüli közgyűlés volt, vagy mégsem?

Rendkívüli közgyűlést kezdeményezett Miskolc város képviselő-testületének szocialista frakciója az önkormányzat gazdasági programjáról, melyet szerda délután 1 órára hívott össze Kriza Ákos polgármester. Az ülésen a szocialisták visszavonták volna az előterjesztést, ám azt a grémium mégis megszavazta, végül a kétfordulós tárgyalás mellett döntöttek a képviselők, így az eredeti terveknek megfelelően március 10-i közgyűlésen tekintik át az anyagot.
Az ülés elején a polgármester elmondta, hogy a közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzata szerint hívta össze a képviselő-testületi ülést. A gazdasági program megtárgyalása és elfogadása szerepel az évi munkatervben, méghozzá a március 10-i közgyűlés 7-ik napirendi pontja szerint. Megismerve az elmúlt nyolc év költségvetési hagyatékát, és látva a lehetőségeket, tudták összeállítani a programot. A törvény szerint az alakuló közgyűlés ülését követő hat hónapon belül kell elfogadni az önkormányzat gazdasági programját, ez a határidő április 14-én jár le. Hozzátette: semmi nem indokolja, hogy hamarabb tárgyalják, és emiatt rendkívüli közgyűlést hívjanak össze.

Villám sajtótájékoztatók


Először a polgármester tájékoztatta a sajtót a közgyűlés után, és a következőt mondta: „A hivatal a közgyűlés a törvény szerint teszi a dolgát, így nem érthető, hogy miért akadályozzák és törik meg a munka lendületét egyesek. Krízis van – mondta – de ezt nem mi okoztuk, hanem örököltük.”

 

A Jobbikos frakcióvezető a cikk elején leírtakat mondta el,a sajtótájékoztatón, majd újságírói kérdésre hozzátette, hogy ezeken kívül tucatnyi ügy van még, amely tudomásukra jutott, s amelynek keresik  a bizonyítékait.

 

Az MSZP frakcióvezetője Simon Gábor azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy „kibújt a szög a zsákból”. Biztosan nincs készen a gazdasági ciklus program, mert ha lenne, akkor ma csak elő kellett volna venni, kiosztani,és megvitatni. Ez nem történt meg, és a képviselők ugyan már megkapták a március 10-i közgyűlési anyagokat, de e napirendi pont mellett csak annyi áll: anyag később. Pedig a törvény szerint hat héttel a közgyűlés előtt már be kellett volna nyújtani a közgyűlési előterjesztést a jegyzőnek. Ha lenne Kriza Ákos mögött szakértő csapat, ahogy ezt a kampányban hangsúlyozta, akkor ez ma nem lenne probléma.
A frakcióvezető azt is elmondta, hogy tudomásuk van róla, hogy a polgármester 2010 december 17-én az ERSTE banktól 4 milliárdos hitelt vett fel, és a költségvetési előterjesztésben újabb 4 milliárd felvételéről szavaznak majd. Ez hat hónap alatt 8 milliárd, s még semmit sem tettek, csak leépítettek, elvontak, és nem fizetnek teljesített munkákért sem. Támadták az előző városvezetést azért a 20 milliárdos hitelért, amelyből 100 milliárdot fejlesztettek a nyol év alatt, most pedig csak a megszorításokat tapasztalják mindenhol, és ehhez 8 milliárd hitelfelvételt.
Az is elhangzott az MSZP sajtótájékoztatóján, hogy az az ígéret is semmivé foszlott, hogy nem emel a jelenlegi vezetés közüzemi díjakat, ennek ellenére az MVK 9 százalékos díjemelést tervez, és a TÁVHŐ 15 százalékos díjemelési javaslatát küldte el az Energiahivatalnak. Ezek bizony háromszoros és ötszörös szorzói az inflació mértékének, amivel a lakosságot akarják súlytani.
A Miskolc Holding és tagvállalatainak vizsgálati anyagaihoz egyébiránt a mai napig nem sikerült hozzájutnijuk, sőt ami még furcsább – mint mondta – a Holding FB tagjai sem látták még a vizsgálati anyagokat a mai napig.
OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek