2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Projektismertető Hernádvécsén

Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése” projekt keretében a létesítmény bemutatása volt Hernádvécsén.

A helyszín a történelmi Vécsey család 1790-ben épült, neobarokk, műemléki védelemben részesült kastélya (KÖH, 1079 mtsz.) köré formálódó épületkomplexum. A 3 hektár kastélykertet a beruházó további 6 hektár kapcsolódó területtel egészítette ki, így egészében 9 hektár szolgálja az 55 szobás 4*-os szálloda leendő vendégeinek tartalmas időtöltését. Az ősfás parkban kialakított tó csónakázási lehetőséget is kínál, teniszpálya, kerékpár és kalandpálya, istálló és lovaglási lehetőség, állatsimogató és kilátó, és még sok egyéb, kulturális értéküket hordozó lehetőség nyújtanak az egészségturizmus irányába is mutató szolgáltatásokat, aktív rekreációt.

Külső, belső medence, wellness létesítmények gazdagítják és teszik színessé az építészetileg is megkapó létesítményt. A szálloda két nagy konferenciateremmel, bálteremmel, kiállítótérrel, 120 fős étteremmel, grillterasszal, vadászpoharazóval, borospincével, színpadokkal, mozival szolgálja majd a konferencia – és rendezvényturizmust is. Különleges, egyedülálló, a településhez kötődő attrakciókkal is fog rendelkezni a hely.

Hernádvécse az aggteleki desztinációs turisztikai régióban a Miskolc-Kassa útvonalon, előbbitől 50,- utóbbitól 30 km-re, azok elérhető közelségében található.

A táj, a Cserehát, az ország kevésbé ismert, érdekes, flórájában, faunájában, felszíni formálódásában gazdag tájegység.

Karnyújtásnyira találhatók innen olyan turisztikailag vonzó attrakciók, mint Boldogkőváralja, Regéc és Füzér várai, Vizsoly, a festői Hernád, A Hollóházi Porcelánmanufaktúra és felszíni ásványkincséről híres Telkibánya a Zemplénben, maga a hegyvonulat és egyéb nevezetességei.

Kirándulásnyi a távolság Kassa, Aggtelek, Tállya, Tokaj, Miskolc irányába. Egyszóval ez a hely egy új kiindulási pont az ország e tájának a megismerésére, a tartalmas relaxációra épülésre.

A 2007-ben kezdődött saját erős revitalizálás, felújítás 2009 őszével kezdődően, a közel 1,3 milliárdos, még megvalósítandó, hátralévő beruházásra, 440 mFt-ot meghaladó, EU-s pályázati alapból jutatott, pályázati támogatást kapott, mely összeg folyósítása ez év júliusától meg is indult.

A szálloda beruházója a debreceni INVET HOLDING Kft. már az eddigiekben is tett a településért, támogatta intézményeit, alkalmazott helyi lakosokat és bízott meg a munkálatokkal környékbeli vállalkozókat.

A szálloda 2014. március 15-re tervezett megnyitása után remény szerint a térség fejlesztésének olyan szintjét érik el, ami visszahat a környezete mérhető fejlődésére is.

Ez a beruházói filozófia alapvetése is: visszaadni azt a megélhetési lehetőséget, amit valaha bírt ez a település, Magyarország egy részeként „Kultúrák metszéspontján ébredő élet” korszerű formájában, együttélve a területen már többségben lévő kisebbségi közösséggel is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…