2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Pintér Sándor: 17 milliárdot átvállal Miskolc adósságából az állam

A miskolci önkormányzat nettó 35,2 milliárd forintos adósságából 17 milliárd forintot vállal át az állam – mondta Pintér Sándor miskolci sajtótájékoztatóján kedden.

A belügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a kormány az államadósság csökkentésére fókuszál, ezen belül pedig minden olyan település adósságát átvállalja, amelyben kevesebben laknak, mint ötezren.

Tájékoztatása szerint tartanak a tárgyalások a nagyobb községek, városok adósságállományáról, az előzetes elképzelések szerint a kormány a tartozások 40-70 százalékát egyenlíti ki – mondta Pintér Sándor, aki azt is megjegyezte: szeretnék elérni, hogy az adósság ne termelődjék újra.

Olyan felelős költségvetést várunk Miskolctól és minden önkormányzattól, amely biztosítja, hogy a jövőben ne halmozódjon fel ilyen adósság – tette hozzá.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere a sajtótájékoztatón azt mondta: nagy segítség az önkormányzat adósságállományának megfelezése is, ennek köszönhetően jóval könnyebb lesz a jövőre vonatkozó stratégiai tervek kivitelezése is.

– MTI –

 

Fotó: Vajda János | MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …