2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Program a felzárkózásért Európai Uniós forrásból

A  Sajó „Híd” Tanoda című pályázat keretében 30 millió forint támogatásból valósították meg a borsodi településen.
– A program célja a gyerekek tanórán kívüli oktatása, felzárkóztatása volt. Azok a gyengébb képességű gyerekek, akik az iskolában esetleg nem tudnak teljesíteni, azok a Tanodában játékos formában kapták meg azt a fajta tudást, ismeretanyagot, amire építhetnek, támaszkodhatnak az általános iskolában. 30 gyermek vett részt a programon. Úgy gondolom, hogy eredményes volt a program, hiszen a pályázati feltételeknek eleget tettünk, sőt túl is teljesítettük, hiszen feltétel volt, hogy maximum három fő morzsolódhat le, de nálunk, senki nem morzsolódott le. Illetve három gyermek középiskolai továbbtanulását is elértük. Sikeres volt a projekt, amelyet szeretnénk a jövőben is folytatni – mondta el Farkas Félix, a Lungo Drom Mezőkövesdi Szervezetének elnöke.
A Tanoda zárórendezvényén a program résztvevői zenés, verses műsorra köszöntötték a megjelenteket, majd Farkas Félix, a Lungo Drom Mezőkövesdi Szervezetének elnöke, mint pályázó szervezet képviselője mutatta be a pályázat célját.
A bevezető gondolatok után Tállai András, Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térség országgyűlési képviselője is elmondta, hogy példaértékű a Sajóhidvégen létrehozott program, hogy ezzel a nehezebben tanuló diákok számára megteremtette a lehetőséget a felzárkózásra, a továbbtanulásra.
A beszédek sorát Sajóhidvég polgármestere, Török Gergely zárta, aki kiemelte, hogy nagyon hasznos a településen élő fiataloknak a tanoda nyújtotta lehetőség. Az ünnepség után Tállai András miniszterhelyettes megtekintette a tanoda helyiségeit, megismerkedett az ott folyó tevékenységekkel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek