2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Polgármesteri válasz -Búza téri piac ügyben – a felkészületlen polgármester-jelöltnek

Káli Sándor: a miskolciaknak fontos a Búza téri piac, ezért fejlesztettük!
A Kriza Ákos Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje „ Mi lesz veled Búza téri piac” címmel hétfőn délelőtt tartott sajtótájékoztatón elhangzottakra az alábbi választ adja Káli Sándor Miskolc polgármestere:

A miskolciaknak és Nekem is fontos a Búza téri piac sorsa, pontosan ezért kezdtük el néhány évvel ezelőtt az akkori lepusztult piac és vásárcsarnok – és nem Árucsarnok, ahogy Kriza úr nyilatkozza, hiszen az a mai Unió Coop áruház helyén van – felújítását.
Az önkormányzat önállóan képtelen lett volna finanszírozni egy ekkora beruházást, ezért – a nyugat-európia és magyarországi önkormányzati gyakorlat szerint – kerestünk befektetőt a projektre. Természetesen ezt nyilvános pályázat útján tettük, és ennek lebonyolítása a Közgyűlés és így a nyilvánosság előtt zajlott.
Valótlanságot állít Kriza Ákos akkor amikor azt mondja, hogy a város vette fel a 2,5 milliárd forint hitelt. Sőt – amikor szükség volt rá – a város 85 millió forint tagi kölcsönnel segítette a piac működését.
Kriza Ákos nem tudja, hogy a Búza téri Piac és Vásárcsarnok földterületét nem adta el a város, azért a cég földhasználati díjat fizet.
Valótlanságot állít Kriza Ákos amikor azt mondja, hogy az őstermelők nem árulhatnak a piacon. Most is van lehetőségük – kedvezményes áron – asztalokat bérelni az őstermelőknek. A piac melletti területen az illegális árusítást számoltuk fel, mert a Búza téri piac környékén is rendnek kell lennie.
A piac megépült és működik. Senki nem mondta, hogy nem lesznek nehézségek az üzemeltetés területén de ezt – a piaci kereskedők bevonásával, és számukra egy felügyelő bizottsági hely biztosításával – orvosolni tudtuk minden esetben. Egy biztos, amíg én vagyok a polgármester nem fogom veszni hagyni a piacot.
A mostani közgyűlési előterjesztés is – melyet személyesen ismertettem a kereskedők képviselőivel – arról szól, hogy milyen lehetőségek kínálkoznak arra, hogy ne csak kisebbségi tulajdonos legyen a város. Az előterjesztésemből – melyet a közgyűlésben résztvevő párttársai megmutathattak volna Önnek – az is kiderül, hogy a végleges döntést az októberben felálló új testület hozhatja meg, ezért nem is értem miért silányítja a kampány részévé ezt a fontost kérdést.
Ha pedig többet szeretne tudni a Búza téri piaccal kapcsolatban, kérem forduljon Dr. Zsiga Marcell édesapjához, aki a közelmúltig a piacot üzemeltető cég egyik felügyelő bizottsági tagja volt.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek