2024. 05. 15. szerda

Zsófia, Szonja
1 EUR 386 HUF
1 GBP 449 HUF

Ötvenen már megvehetik új házukat Felsőzsolcán

Felsőzsolca önkormányzata már 100 millió forintot átutalt az állami újjáépítési támogatásból azoknak az árvízkárosultaknak, akik a lakásvásárlást választottak.

Az elkövetkezendő hetekben pedig az adásvételi szerződések beérkezésének függvényében további 400 millió forint kerül kifizetésre. Felsőzsolcán egyébként új házat (hagyományost, illetve 14 esetben könnyűszerkezetest) építése mellett 71 károsult döntött, ötvenen pedig a lakásvásárlást választották. Sikerült megoldani azt is, hogy a lakásvásárlók ne csak a támogatás 50 százalékát, hanem a teljes összeget megkaphassák, így nem lehet akadálya annak, hogy október 31-éig beköltözzenek új otthonaikba. Pénteken Felsőzsolcára látogat Pintér Sándor belügyminiszter, aki jelképesen át is adja az első lakástulajdonosoknak a kulcsokat. A visszaélések elkerülése végett Felsőzsolca Város Önkormányzata minden lakásvásárlásnál független értékbecslőt rendelt ki.

Mint ismeretes az újabb statikai vizsgálatok további 21 házról állapították meg, hogy lakhatatlan vagy gazdaságosan nem javítható, így bontásra ítélték. A júniusi árvíz nyomán a bontásra ítélt házak száma így 204-re nőtt Felsőzsolcán. Az önkormányzat a Katasztrófavédelmi Igazgatóságon keresztül szeptember 21-én jelezte ezt a kormány felé. Hogy az újonnan felvett házak miként vonhatóak az állami kárenyhítési program alá, ezzel kapcsolatban még a kormányzat válaszára vár Felsőzsolca Önkormányzata.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nyári zsongás a belvárosban
Ilyen az, amikor beszippant a belváros - Top 5 program Bár az ország fővárosa egész évben fantasztikus programokat nyújt, ahogy igazán nyáriasra fo…
Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…