2024. 07. 1. hétfő

Tihamér, Annamária
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

„Okos autó” bemutatkozása a Harsányi –Hársfavirág óvodában

Kedden, ezen a verőfényes, gyönyörű napon a Harsányi Hársfavirág óvodában a kis és nagycsoportos ovisokat nagy öröm érte. Eljött hozzájuk az a projekt, amit velük együtt a helyszínen, közösen teszteltek: „Okos autó – játékosan a KRESZ-ről. A bemutatót Kaszab Szilárd a Kleopatra Technologies Kft. tulajdonosa, az autó kitalálója és a szoftver gazdája, valamint Orosz László projektmenedzser, az ORLEX Kft. cégvezetője tartották.

A bemutatón, perceken belül minden ovis a kisautóban és a kis háromkerekű biciklikben szeretett volna ülni. Nem kis erőfeszítésbe tellett, amíg sikerült őket, rövid ismertető után, egy sorrend szerint eligazítani, hogy mindenki közelebbről megnézze, megfogja és beleülhessen. Amikor megtudták, hogy felépítjük a mobil KRESZ-parkot és ott lehet majd gyakorolni a kocsival és a biciklivel a helyes és szabályos közlekedést, akkor türelmesen megvárták ennek a felépítését. Merthogy tulajdonképpen ez a lényege a projektnek. Óvodások és iskolások szerezzenek biztonságos tudást, játékosan, élvezettel mai életünk egyik legveszélyesebb területéről, a közlekedésről.

A bemutatkozáson jelen volt Szabó Gergely – Harsány polgármestere, aki lehetőséget lát a projekt megvalósításában, mert mint mondta, „ ha egyetlen gyermek életét sikerül megmentenünk, mert pontosan tudja a közlekedési szabályokat, akkor már nem volt a befektetett munka hiábavaló”, valamint Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, és Balogh Attila a Nissan Autó kereskedőház tulajdonosa.

A nap további részében minden gyermek, egyenként ismerkedett az okos autóval, és a közlekedési szabályokkal.

Egy kisovist a vezetés után megkérdeztem:

– Milyen volt a vezetés, mit tanultál?

– Nagyon jó volt az autó, de a tablet is, mert már megismertem a megállni tilos és várakozni tilos táblát is!

– No és a közlekedési lámpát ismered?

– Igen, ha zöldre vált akkor mehetek át!

– Sárgánál mit csinálsz?

– Már nem megyek át!

A projekt pozitívuma itt mutatkozott meg, hiszen ez a gyermek 4 éves és mindössze két órán át, kétszer öt percet gyakorolt.

-ol-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek