2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Lázár, Fazekas és Mészáros gazdagodása miatt megy tönkre a mezőgazdaság

A Blikk szedte össze azt az 500-as listát, amely a legtöbb, föld után járó EU-s támogatást kapó cégeket tartalmazza. A lista szerint Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltsége közel 2 milliárd forinthoz, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter érdekeltsége közel 4 milliárd forinthoz, Lázár János érdekeltsége pedig 3 milliárd forinthoz jutott.
A Fidesz kézi vezérlésű közpénzosztása nem csak a középítkezési pályázatoknál, hanem az állami földbérleteknél és az utánuk járó EU-s támogatásoknál is tetten érhető. Amíg Orbán Viktor lediktálhatja a fejlesztési miniszerének, hogy mit építsen Mészáros Lőrinc, addig a földtörvény is csak a fideszes döbrögik gazdagodását szolgálja. A magyar gazdálkodók jelentős része mára már csődbe ment, hiszen föld nélkül a növénytermesztés és az állattenyésztés is lehetetlen. A földek eközben bevetetlenül, parlagon állnak, mert azokat a korrupt kormány kiskirályai csak az EU-s támogatások megkaparintására „használják”.

A Demokratikus Koalíció szerint megengedhetetlen, hogy a kormány az egész magyar mezőgazdaságot feláldozza a saját képviselői és oligarchái európai pénzen történő gazdagodásáért. A DK szerint csak egy előrehozott választás fékezheti meg a magyar földeket is terméketlenné tevő orbáni korrupciót. A DK szerint a kormányváltás utáni európai Magyarországon a földtörvény a gazdálkodók érdekeit fogja képviselni.

Nagy-Huszein Tibor
Alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek