2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Azonnali segítséget a boncföldei autista otthonnak!

A zaol.hu számolt be arról, hogy be kell zárni az autisták boncodföldei bentlakásos védőotthonát. Az egyébként országosan is a legkevesebb pénzt kereső szociális dolgozók jelenleg a bérük 60%-áért dolgoznak, a szülők és gondviselők pedig havonta százezer forinttal szállnak be az otthon működtetésébe – ez sem elég.
Amíg Orbán Viktor milliárdokat osztogat vejének és felcsúti polgármester barátjának a közbeszerzéseken, addig autista védőotthonok szűnhetnek meg 3-4 millió forint hiányában. Az orbáni korrupció gátlástalanul gázol át a legelesettebbeken, a magát kereszténynek nevező kormány pedig 5 éve hagyja tönkremenni az egészségügyet és a szociális szférát is. Hiába lehetne megmenteni az autista fiatalok ellátását és jövőjét annyi pénzből, amennyibe pár szék kerülhetett a felcsúti stadionban, a kormány maximum akkor támogatna egy ilyen otthont, ha azt maga Mészáros Lőrinc építené fel.

A Demokratikus Koalíció követeli a kormánytól, hogy nyújtson azonnali anyagi segítséget a boncföldei autista otthonnak! A DK tiltakozik az Orbán-kormány felfoghatatlan mértékű korrupciója és embertelensége ellen, amelynek a szegények, az egészségügyi dolgozók és a szociális szférában dolgozók a legnagyobb áldozatai. A DK szerint a kormányváltás utáni európai Magyarország soha nem hagyná magára a hátrányos helyzetű magyar embereket.

Nagy Zoltán
A Zala megyei közgyűlés tagja
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…