2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

Ökoiskola címet nyert a harsányi iskola

A harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium döntése alapján a hazai közoktatásban a fenntarthatóságért adható legmagasabb állami elismerést az „Ökoiskola” címet.

Az ökoiskolában nemcsak a tanításban érvényesülnek a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiájának elvei, hanem az iskolai élet minden területén és a jövő generációk nevelése során a környezettudatosan cselekvő állampolgár eszményképét tartják szem előtt.
A harsányi oktatási intézmény a múlt évben elkezdett fejlesztések és a idei tanévben bevezetett Ökoiskola Program eredményei alapján kapta meg az országos elismerést. Az erről szóló oklevelet 2012. június 9-én vehette át Szabó Gergely polgármester és Takácsné Oczela Csilla igazgató Budapesten a Városmajori Gimnáziumban megrendezett ünnepségen Dr. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkártól.
„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a közel egy éve elkezdett munka, amely során az iskola és óvoda épületének környezettudatos átalakítása mellett a harsányi oktatás nevelés szakmai megújítását tűztük ki célul országosan is elismerték. Nagyon büszkék vagyunk Ökoiskola címre, melynek elnyeréséhez nagymértékben hozzájárult a civil és szülői szervezetek támogatása, valamint az intézmény dolgozói részéről végzett színvonalas szakmai munka.”- emelte ki Szabó Gergely polgármester.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…