2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Német testvérvárosi gyerekek Szikszón

Szikszó testvérvárosából Waldemsből látogatott a településre az elmúlt napokban húsz főből álló gyerekcsoport két tanár kíséretében, akik  egy hetet töltöttek Magyarországon. A két város között lévő csereüdültetés  keretében  fogadták a szikszóik a német vendégeket.

Madácsi Ágnes a Szepsi Suli megbízott igazgatója arról beszélt, hogy hagyomány már az intézményben, hogy az egyik évben a német gyerekek, a másik esztendőben pedig a szikszóik látogatnak el hozzájuk.  Az idén a waldemsieken volt a sor.  Az általános iskolai korú 6-8-10 évfolyamos tanulókat a szokásoknak megfelelően szikszói családoknál helyezték el, akik családtagként látták el őket. A  waldemsi csoport programjában a  szikszói ismerkedésen túl    budapesti, egri, debreceni,  Miskolc- tapolcai látogatás is szerepelt, , ahová szikszói gyerekek és tanárok is elkísérték őket.  Szikszó Önkormányzata  ajándékként a kirándulás  helyszíneken a belépőkről gondoskodott.

A  program hazai felelőse Szakácsné Boza Ildikó volt, aki nagyon sokat tett azért, hogy sikerrel záruljon az egy hét, és a német gyerekek kellemes, kedves élményekkel térjenek haza. Madácsi Ágnes hozzátette azt is, hogy nagy köszönettel a tartoznak a szikszói szülőknek, akik vállalták a német diákok vendégül.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…