2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Civil Információs Hálózat Szikszón

Civil Információs Hálózat kialakítását kezdi meg Szikszón az Összefogás Abaújért Közhasznú Egyesület az Ökotárs Alapítvány támogatásával.
A kezdeményezés fő célja:A civil szervezetek érdekérvénye­sítő, érdekképviseleti és a közösségi részvételt szolgáló tevékenységeinek megerősítése és fejlesztése Szikszó és térségében.

A Civil Információs Hálózat nyitórendezvényét 2012. március 16-án, délután két órakor tartják.
A program helyszíne: Térségi Erőforrás Központ, Szikszó Szent Anna u.6.

Összefogás Abaújért Közhasznú Egyesület

Az Összefogás Abaújért Közhasznú Egyesület 2010.-ben alakult ez egy olyan szervezet melynek célja a Szikszó és Abaúj gazdasági és társadalmi fejlődésének előmozdítása. A Szikszó és Abaújban élő romák életminőségének javítása. Abaúj megtartó erejének növelése. A társadalmi kohézió elősegítése,a roma népesség társadalmi integrációjának előmozdítása. Versenyképes és fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődés előmozdítása. Prioritásunk között szerepel a romák munkaerő-piaci képviselete a helyi közigazgatási intézményekben, és a gyermekek jövőjének, iskolai előmenetelének, tehetséggondozásának elősegítése.
Kapcsolatok és együttműködések kialakítása Civil Szervezetekkel, Nemzetiségi Önkormányzatokkal valamint Települési Önkormányzatokkal a közös kommunikáció és a közös humánerőforrás bázis kialakítása érdekében.
Programok és projektek generálása, megvalósítása és segítése, amelyek a hátrányos helyzetű (ezen belül kiemelt figyelmet kapnak a romák) emberek életszínvonalbeli különbségek kiküszöbölését szolgálja.  Egyesületünk létében fontos szerepet tölt be az önkéntesség mivel a közösségi konfliktusok kezelésére is alkalmas lehet. A roma és nem roma közösségek együttes bevonása az önkéntes programokba, mely csökkentheti a közösségi konfliktusokat a település lakói között, hiszen a közös cél elérése növeli az összetartozás érzését, közös élményt biztosít, integrálhatja a településen perifériára szorultakat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…