2023. 05. 28. vasárnap

Emil, Csanád
1 EUR 372 HUF
1 GBP 428 HUF

Nagy sikerrel zárult le a Mirehu iskolai szelektív gyűjtőedény akciója

Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez regisztrált akcióként szemléletformáló termet alakított ki a Mirehu Nonprofit Kft., melyhez kötődően szelektív gyűjtőedény pályázatot hirdetett a miskolci általános és középiskolák részére. Az oktatási intézmények a hulladékcsökkentési héten tudtak pályázni az intézményben folyó környezettudatos nevelési programjuk ismertetésével.
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét lezárásaként a Mirehu elvégezte a benyújtott pályázatok kiértékelését, értékelte az akció sikerességét.

A pályázat során 66 miskolci intézmény került megkeresésre, melyből 24-en nyújtottak be pályázatot 550 darab edény használatára. Az eredetileg tervezett 500 darabos készlet így az igények miatt szűknek bizonyult, ezért a Mirehu vezetősége úgy döntött, hogy ezt a többletet kiegészíti, így minden igénylőnek az általa kért darabszámot biztosítani fogja.

A döntés hátterében az állt, hogy beérkezett pályázatok arról tanúskodtak, hogy a környezeti nevelés fontos az iskolák számára, kiemeltnek tartják a diákok bevonását a szelektív gyűjtésbe az oktatási intézményekben. Ahhoz, hogy ez az eredeti elképzelések szerint meg tudjon valósulni, a Mirehu felvállalta az alapkereten felüli edények biztosítását.

Következő lépésként a Mirehu fel fogja venni a kapcsolatot az intézményekkel az edények kiszállításával kapcsolatban, illetve meg fogja vizsgálni, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékoknak rendelkezésre áll-e, illetve van-e elégséges térfogatú gyűjtőedényzet, amelyből a hulladékgyűjtő jármű el tudja majd szállítani az összegyűjtött anyagokat.

Az edények átadásával debütál a szemléletformáló teremben bemutatott óriástársasjáték asztali verziója is, amely a szelektív edényekkel szintén átadásra kerül majd az iskolák számára.

A jövő év során a szelektív gyűjtőedény akció folytatódik a Mirehu vidéki tagönkormányzatainak oktatási intézményeinél majd egy újabb felhívás keretében.

A Mirehu a szemléletformáló terem kialakításával és a hozzá kapcsolódó edénypályázattal benevez az Európai Hulladékcsökkentési Hét nemzetközi díjának jelölésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életet ajándékozott a Rotary
Újabb 3 gyermek szívműtétjét finanszírozta a Gift of Life program Több, mint 13 éve a Magyar Rotary kiemelt programja a Gift of Life – Ajándékozz …