2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 1.

Zöld Nyíl „van”, ezt talán már mindenki tudja a borsodi megyeszékhelyen, de legalábbis hallott róla: másfél éves beruházás keretében teljesen megújul a villamospálya egésze. Az építkezések előkészítő szakasza most hétfőn indul. A Thököly utcánál ideiglenes végállomást alakítanak ki, hogy a belvárosi munkálatok idején innen tudjon Diósgyőr felé visszafordulni az 1-es járat. És aztán hogyan tovább? A tájékoztató fórumon erre kaptunk válaszokat.

Videófelvételt készítettünk az MVK Zrt. és a Zöld Nyílért felelős úgynevezett projektigazgatóság képviselői által tartott csütörtöki lakossági fórumon. A szakemberek a Győri kapui Ifiházba várták az érdeklődőket – akik igen csekély számban jelentek meg -, hogy az eddig a helyi sajtóban, az interneten, táblákon és szórólapokon zajlott tájékoztatást ilyen személyes formában is megerősítsék. Braun Csaba, a közlekedési cég, illetve Csontos Ágnes, a projekt marketingesei mutatták be a következő hetekben várható forgalmi változásokat, tereléseket, járatpótlásokat, valamint kollégáik segítségével reagáltak a közönségtől érkező kérdésekre.

A május 3-án kezdődő és első, előkészítő fázisát illetően 9-ig tartó szakaszt május 10-től követi a legalább egy hónapon át tartó második „fejezet”. Ennek során már a város lakosságának jelentős része – hiszen a tömegközlekedést összességében mintegy százezren veszik igénybe, de a városi közlekedési többi résztvevőjét sem hagyja érintetlenül a beruházás – kénytelen lesz szembesülni azzal, hogy a majdani szép célért (megújult sínhálózat és városkép) az áldozatot most kell meghozni: a közlekedési nehézségek elviselésével. Május 10-től a Tiszai pályaudvar és a Thököly utca között építkezések lesznek a főutcán, így ott a villamosok nem járnak majd, pótlóbuszok helyettesítik a járatokat. Hogyan és merre? – erről beszélt Braun Csaba, tájékoztatóját az alábbiakban tekinthetik meg olvasóink:

 

 

További információk, köztük a május 3-9. közötti előkészítő munkálatok (Dayka G. – Thököly u. – Újgyőri főtér) közlekedési következményeiről az alábbi linkeken:

http://www.mvkzrt.hu/vallalati-hirek/www-mvkzrt-hu/560/

http://www.mvkzrt.hu/forgalmi-hirek/www-mvkzrt-hu/556/

http://www.mvkzrt.hu/downloaddoc.php?docid=35&mode=1

http://zoldnyil.hu/1245/ty/c/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…