2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
Mezőkövesden már akadálymentesített közintézmények

Mezőkövesden már akadálymentesített közintézmények

Mezőkövesden már akadálymentesített közintézményekKözel 120 millió forint értékben öt közintézmény fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése valósult meg Mezőkövesden. A beruházást ünnepélyes átadására szeptember 2-án volt.

Mezőkövesd Város Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Programhoz „Utólagos akadálymentesítés az önkormányzati feladatokat ellátó intézményekben” címmel nyújtott be pályázatot.
A projekt öt intézmény, az Egri úti óvoda, a Városi Rendelőintézet, a Bárdos Lajos Tagiskola, a Gyula úti orvosi rendelő, valamint a Bayer Róbert Kollégium és Élelmezési Központ utólagos akadálymentesítésére adott lehetőséget.
A közbeszerzési eljárás lefolytatását, a támogatói szerződések megkötését követően április közepén kezdte meg a két kivitelező cég a munkát. A munkálatokat két mezőkövesdi cég végezte. A Rendelőintézetben, a Bayer Róbert Kollégiumban, valamint a Bárdos Lajos Tagiskolában a Wiktori Kft.; a másik két intézményben, az Egri úti óvoda, illetve a Gyula úti rendelő esetében pedig  az EnergoCord ’74 Kft..
Az elkészült projektek átadó ünnepsége az érintett intézmények bejárásával kezdődött, ahol Antal Ede, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának munkatársa mutatta be a város vezetőinek, a sajtó képviselőinek a megvalósult fejlesztéseket. Az épületek bejárását követően a Bayer Róbert Kollégiumban tartották meg a központi sajtótájékoztatót, ahol a két kivitelező cég képviselője mutatta be részletesen intézményenként az elkészült munkát.

A sajtótájékoztatón Tállai András, Mezőkövesd polgármestere kiemelte a fejlesztésnek a város, a mozgás- és látássérültek életében játszott fontos szerepét. A városvezető elmondta, hogy ezzel az elkészült fejlesztés révén megkönnyíthetik a mozgásukban korlátozottak, a látássérültek közlekedését. A település első embere hozzátette, reméli, hogy a jövőben lehetőség nyílik, hogy a többi közintézményt is akadály – mentesíthessék.

A mozgássérültek közlekedésén túlmenően az infokommunikációs rendszernek köszönhetően a látásproblémákkal küzdők biztonságos közlekedése is megoldódik.  A munkálatok befejezésével elmondhatjuk, hogy az épületek 100%-os mértékben akadálymentesek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…