2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Megújult a rendezvényház

Befejeződött a kazincbarcikai Egressy téri rendezvényház és kiállítóterem, azaz a volt Pont mozi felújítása. A létesítmény energetikai felújítása több mint 103 millió forintba került, melynek 85 százalékát az Európai Unió biztosította.

A  „Kazincbarcika, Rendezvényház és Kiállítóterem épültének energetikai korszerűsítése” című pályázat jóvoltából a kedvezményezett, azaz Kazincbarcika Város Önkormányzata elvégezhette a település egyik közkedvelt belvárosi terén lévő volt Pont mozi – jelenleg rendezvényház és kiállítóterem – épületének energetikai felújítását. A nyertes uniós pályázatnak köszönhetően megvalósult a homlokzati és tetőszigetelés, a homlokzati nyílászárók és a termosztatikus szelepek cseréje, továbbá kiépült a rendezvényház villámvédelme. A beruházás jóvoltából az épület belső villamos, gépészeti és tűzjelző rendszerének rekonstrukciójára is sor került, melyet Kazincbarcika városa saját forrásból finanszírozott. Erre 43 millió forintot költött az önkormányzat.
A rendezvényház és kiállítóterem felújítására – melynek a műszaki átadás-átvétele 2015. október 02-án megtörtént – az Európai Unió és a Magyar Állam 88,2 millió forintos támogatást adott Kazincbarcika Város Önkormányzatának.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek