2022. 08. 17. szerda

Jácint
1 EUR 404 HUF
1 GBP 480 HUF

Rendőrt a ,,gettóba”!

Mezőkövesd képviselő-testülete úgy döntött, legyen állandó rendőri jelenlét a Hősök terén, valamint a Szent László téren. Mivel a rendőrkapitányság állományát erre a célra nincs lehetőség igénybe venni, ezért a rendőri jelenlétet szabadidejét töltő rendőr bevonásával biztosítják.

A Jobbik kérte, hogy a járőr a Szent László térről menjen be Mezőkövesd egyik legproblémásabb részére, a Lehel és a Gergely utcák környékére is. Ez az a városrész, ahonnan a Jobbik a legtöbb lakossági jelzést kapja: a helyi kiilleszkedettek zaklatással, fenyegetésekkel, csicskáztatással, dübörgő zenével, ordibálással zavarják a nyugodt hétköznapokat, sőt olyan esetekről is tudunk, hogy kővel dobálják az ablakokat, vagy éppen ököllel ütik a redőnyt az éjszaka közepén, ezzel megkeserítve az ott élők mindennapjait. Kétségbeesetten mesélték a lakók azt is, hogy a helyi fideszes képviselőjüktől, Csirmaz Józseftől nemhogy segítséget nem kapnak, de a politikus a lakosok által a maguk és házuk védelmére felszerelt kameráit is igyekszik eltávolíttatni.

Való igaz, a kamerák felszerelése nem a lakosság feladata lenne ott, ahol a polgármester immár évek óta ígérgeti térfigyelő kamerarendszer kiépítését. Sajnáljuk hogy a mezőkövesdiek mindebből eddig semmit nem láttak, így kénytelenek saját magukat költségekbe verni, hogy ellássák azt, ami az önkormányzat feladata lenne: a bűnözők megfékezését.

Fügedi Richárd, a Jobbik mezőkövesdi önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek