2024. 05. 15. szerda

Zsófia, Szonja
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

Megkapják a bérkompenzációt a MISEK Kft. dolgozó!

Kriza Ákos Miskolc polgármestere már a júniusi közgyűlésen bejelentette: a MISEK Kft. új menedzsmentje azon dolgozik, hogy a munkavállalók megkapják a bérkompenzációt.

A polgármester azt is elmondta az akkori közgyűlésen: az új menedzsment munkájának elkezdéséig, havonta 50 millió forinttal nőtt a MISEK Kft. adósságállománya annak ellenére, hogy a Semmelweis kórház több szakértő-garnitúrát cserélt 2006 óta a szocialista városvezetés jóvoltából. Mára ott tartunk – amit a polgármester szintén elmondott az előző közgyűlésen, és a Semmelweis-Napon is a MISEK dolgozói előtt- hogy 2-3 hónapja ez az adósságállomány nem nő.

Ma már megteremthető az a pénzügyi alap, amelyből január 1-ig visszamenőleg ki lehet fizetni az egészségügyben dolgozóknak azt a bérkompenzációt, ami jog szerint is jár nekik.

Ezért érthetetlen  Kriza Ákos polgármester számára, hogy az MSZP frakció miért hívott össze rendkívüli közgyűlést „Javaslat a MISEK Nonprofit Kft. munkavállalói bérkompenzációjának elrendelésére”címmel, hiszen már egy hónappal ezelőtt kijelentette: a bérkompenzációt megkapják a MISEK Kft. dolgozói, és amit megígért, ahhoz tartja is magát. Ehhez semmi szükség nem volt a mai rendkívüli közgyűlésre, írja közleményében a Polgármesteri Hivatal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nyári zsongás a belvárosban
Ilyen az, amikor beszippant a belváros - Top 5 program Bár az ország fővárosa egész évben fantasztikus programokat nyújt, ahogy igazán nyáriasra fo…
Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…