2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Mától megszűnt a fizető parkolás Ózdon

December 23-tól még csak szünetelt,mától viszont teljesen megszűnt a fizetős parkolási rendszer Ózdon. A Parking Hungary Kft. vezetője pénteken délben vette át azt a levelet, amelyben a város vezetése tudatta: felbontottnak tekinti az évekkel ezelőtt megkötött hosszú távú szerződést.

Ózdnak évente csupán 1-1.5 millió forint bevételt hozott az eddig érvényben lévő rendszer. Az új városvezetés már tavaly októberben ígéretet tett arra, hogy teljesen megszünteti a 2004-től érvényben lévő parkolási formát. A cég és az önkormányzat több hónapos tárgyalássorozaton van túl, melynek lezárásaként a város vezetése – az utóbbi időben tapasztalt szerződésszegésekre hivatkozva – felmondta a hosszú távú szerződést.

– A Parking Hungary Kft. vezetője kézhez kapta azt a levelet, amelyben felmondtuk az érvényben lévő szerződést – hangsúlyozta Fürjes Pál, polgármester. – Február 1-jétől hivatalosan is megszűnik ez a rendszer. Ezzel együtt felhívtuk a cég figyelmét arra, hogy az automatákat ettől az időponttól tegyék működésképtelenné, február közepéig pedig szállítsák el a jelenlegi helyükről. Ezt követően végezzék el a tereprendezést is.

Fürjes Pál hangsúlyozta: az önkormányzat a tárgyalások során arra törekedett, hogy megtalálja a közös nevezőt, ám a Parking Hungary tulajdonosi köre elzárkózott mindenfajta együttműködéstől. Ezzel viszont elképzelhető, hogy az ügy nincs még lezárva, hiszen a cég peres úton próbálhatja meg bebizonyítani az igazát. A parkolás kérdésében kerestük a társaságot is, ám a cég irányítói nem kívántak elmondani a véleményüket a szerződés felmondásával kapcsolatban,-írja az ozd.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek