2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Közvilágítás korszerűsítése Miskolcon

Tovább korszerűsítette a közvilágítást Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Közvilágítás energiatakarékos megvalósítása Miskolcon” című,  projekt keretében.
A most megvalósult európai uniós projektből Miskolcon 160 helyszínen épült ki korszerű LED-es közvilágítás. A 3-as és a 26-os főközlekedési út belterületi szakaszain 873 darab járda- és útvilágító lámpát helyeztek ki. Korszerűsítették a parkvilágító lámpákat, a sétányok mellett elhelyezett és társasházi övezetekben lévő világítótesteket is, összesen 1510 darabot cseréltek. Eltűntek az ún. „kalapos” lámpák is, aminek köszönhetően a forgalmasabb útszakaszok is jobb megvilágítást kaptak.
Az új LED-es lámpák üzembe helyezésével Miskolc számos területén javultak a közlekedés- és közbiztonsági feltételek, ugyanakkor a korszerűsítéssel jelentősen csökken a város közvilágításra fordított energia-felhasználása is, évente mintegy 1.000.000 kW/h-val, amely közel 5600 háztartás éves áram-felhasználásával egyenértékű.
A 100%-os támogatással megvalósult beruházás összköltsége 451,35 millió forint, az önkormányzatnak nem jelentett kiadást. A korszerűsítés a Környezet és Energia Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával valósult meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…