2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Súlyos bűncselekmény gyanúja egy fideszes önkormányzatnál

Levelek Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete 2015. július 9-én nyílt ülést tartott. Az ülésen készült jegyzőkönyv szerint a testület határozatot hozott a helyi sportegyesület támogatásáról 2 millió forint összeg erejéig, mely kifizetést két részletben utalják az egyesület részére. Az ülésen részt vevő két képviselő szerint az egyesület anyagi támogatása nem volt napirendi pont, erről az ülésen nem szavaztak, elmondásuk szerint ez utólag került bele a jegyzőkönyvbe.  Közérdekű adatigénylés során megigényeltem a leveleki önkormányzattól a képviselő-testület üléséről készült hangfelvételt, ami a mai napig nem érkezett meg.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha valóban jó szándékkal segítik a sportegyesület működését, miért ilyen alattomosan oldották meg a pénzmozgást. Abban pedig már csak reménykedni merek, hogy az ügyet kirobbantó két képviselőnek nem kell megtorlástól tartania, és a testületi ülésről készült hangfelvétel sem tűnt el.

Mindezek miatt a Jobbik alelnökeként és országgyűlési képviselőjeként feljelentést tettem a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségnél ismeretlen tettes ellen. Álláspontom szerint a fenti cselekmény súlyos, közbizalom elleni bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját veti fel, amely miatt a felelősök személyének felderítése, illetve felelősségre vonása érdekében nyomozás elrendelésének van helye. Ha megáll a büntetőjogi felelősség, 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak az elkövetők.

Apáti István országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek