2022. 10. 2. vasárnap

Petra
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF

Koronavírus – Miskolcon sem tartják meg a március 15-i rendezvényeket

Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere – hosszas egyeztetést követően – döntött arról, hogy a koronavírus járvány miatt a városban függesszék fel a március 15-re tervezett tömegrendezvényeket, megemlékezéseket. A városvezető a miskolci Operatív Törzzsel is egyeztetett, valamint figyelembe vette a kormány döntését, miszerint az országos rendezvények is elmaradnak.

Európában tovább nőtt a fertőzések száma, és minden környező országban megjelent már a koronavírus. Magyarországon is több fertőzöttről tudnak, egyikük állapota súlyos, de stabil.

Ezen tények ismeretében Veres Pál nem látta biztosítva azt, hogy a március 15-i megemlékezéseken, ahol több százan ünnepelnének, megfelelően lehetne gondoskodni a miskolciak biztonságáról. Nem beszélve arról, hogy az ünnepi műsorban főszerepet kaptak volna az iskoláskorú gyermekek, az ő biztonságuk érdekében is döntött a Polgármester arról, hogy nem tartja meg Miskolc a központi ünnepségsorozatot.

A tömegrendezvények elmaradnak ugyan, de a Polgármester keresi a módját annak, hogy március 15-ről méltóképp megemlékezhessen a város. Erről később tájékoztatjuk a sajtó képviselőit.

A kormányzati honlaphoz hasonlóan a https://www.miskolc.hu/koronavirus​ városi oldalon is tájékoztató kampány indult, ahol a lakosság értesülhet a koronavírus megelőzésével kapcsolatos legfontosabb teendőkről.

Március 15. – Közérdekű információk

Parkolás

2020. március 15-én (vasárnap) a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni díjköteles várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes a parkolás.

 

Az Európa téri, Patak utcai és Hősök terei mélygarázsban általános rend szerint kell fizetni az igénybevételért.

 

Piacok

Március 14-én (szombaton) a megszokott nyitva tartás szerint üzemelnek a városi fenntartású piacok. A Búza téri őstermelői és a Vasgyári piac 5:00-tól 14:00-ig, a Zsarnai piac 7:00-tól 14:00-ig nyitva tart.

 

Március 15-én (vasárnap) a városi fenntartású piacok zárva tartanak.

 

Március 15-től nyári nyitva tartás az Állatkertben

A Miskolci Állatkert és Kultúrparkban öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatják be a látogatóknak különleges erdei környezetben, március 15-étől már nyári nyitva tartás szerint, azaz minden nap 9:00-től 19:00 óráig várva a látogatókat. Pénztárzárás 18:00 órakor.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek