2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Kilakoltatás Sárospatakon

A kilakoltatási moratórium lejárta utáni első napon, hétfőn két önkormányzati bérlakást vett vissza lakóitól a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sárospatak önkormányzata. Az egyik ingatlanban egy egyedülálló nő lakott, ő már korábban, a megadott határidő előtt elhagyta a lakást, a másikban a lakó nem volt otthon, amikor a polgármesteri hivatal dolgozói megjelentek; zárat cseréltek, az ágyat és két zsák ruhát a kommunális szervezet egyik raktárában helyezték el – közölte Aros János (Fidesz) a város polgármestere az MTI-vel.
Kitért arra, hogy kedden már olyan családoknak is el kell hagyniuk a bérleményüket, ahol kisgyermekek is vannak. Az egyik érintettnek van ingatlana a közigazgatásilag Sárospatakhoz tartozó Halászhomokon.
A polgármester kiemelte: felkészültek arra is, hogy szükség esetén a gyerekeket elhelyezzék. A következő napokban további kilakoltatások várhatóak a településen. A sárospataki önkormányzat összesen tíz ingatlant ürít ki, az érintettek közül hat rendelkezik lakással, vagy lakrésszel – tette hozzá Aros János.
Az érintettek havi 800-1000 forintos lakbérből halmozták fel a mintegy 130-150 ezer forintos hátralékot. Az első kilakoltatási hullám által érintett 10 család több mint egymillió forinttal tartozik az önkormányzatnak – mondta a város vezetője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek