2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Jegyzői tájékoztatás a miskolci FIDESZ-KDNP képviselőcsoport „Mérlegen a valóság 2.0” címmel tartott sajtótájékoztatójával kapcsolatosan

Jegyzői tájékoztatás a miskolci FIDESZ-KDNP képviselőcsoport „Mérlegen a valóság 2.0” címmel tartott sajtótájékoztatójával kapcsolatosan

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője részéről a miskolci FIDESZ-KDNP képviselőcsoport „Mérlegen a valóság 2.0” címmel tartott sajtótájékoztatójával kapcsolatosan

Személyes megszólíttatás okán kénytelen vagyok „Mérlegen a valóság 2.0” címmel tartott sajtótájékoztató kapcsán tájékoztatás adni Miskolc polgárai számára. Teszem mindezt szigorúan a valós tényekre támaszkodva, minősítésektől és politikától mentesen, hiszen köztisztviselő vagyok.

1.      Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdés k) pontja értelmében az önkormányzati képviselő köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.

2.      Az új koronavírus fertőzés miatt Magyarország Kormánya által 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet, továbbá a 2020. június 18-tól fennálló a járványügyi készültség okán az önkormányzati képviselők választópolgárokkal történő kapcsolattartása korlátozott.

3.      A fentiek okán Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2020. augusztus 28. napján tartott ülésén a 97/2020. (VIII.28.) számú határozatával elfogadta a Közgyűlés 2020. év II. félévi ülésének munkatervét, amely napirendi javaslatként tartalmazta a települési önkormányzati képviselők munkájáról szóló beszámolóról szóló előterjesztést a Közgyűlés 2020. novemberében tartandó ülésére. A munkaterv ezen pontjával kapcsolatban sem a Közgyűlésen, sem a bizottsági üléseken nem fogalmazódott meg aggály.

4.      A munkaterv elfogadásával a Közgyűlés lehetőséget kívánt biztosítani a város önkormányzatának valamennyi képviselője számára, politikai hovatartozástól függetlenül, hogy intézményes keretek között, nagyobb nyilvánosság előtt legyen lehetőségük beszámolni a képviselői munkájukról, segítve ezzel a törvényben megfogalmazott, a választópolgárok felé történő tájékoztatási kötelezettség teljesítését.

5.      Az önkormányzat munkatervének végrehajtása és a novemberi közgyűlési ülésre benyújtani kívánt előterjesztés összeállítása Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának feladata. Emiatt egy 2020. szeptember 15. napján kiküldött és mellékelt levélben kértem a Közgyűlés minden képviselőjét, hogy az Önkormányzati Igazgatási Osztály részére küldje meg a képviselői munkáról szóló beszámolót. Hangsúlyozom, hogy a képviselők számára nem a felém történő beszámolás, hanem a közgyűlési munkaterv végrehajtása és az előterjesztések összeállítása érdekében került kiküldésre a kérés.

6.      A képviselők részéről az említett közgyűlési előterjesztéshez a beszámoló megküldése nem jelent kötelezettséget, az csak egy lehetőség, amivel élve Miskolc város széles nyilvánossága előtt tudnak beszámolni a munkájukról. Ha valaki ezzel a felajánlott lehetőséggel nem kíván élni és más módját választja a kötelezettségének teljesítésére, szabadon megteheti, annak semmilyen következménye nincs.

Az ajtóm – mint eddig is – minden esetben nyitva áll minden települési képviselő számára, hogy esetleges kérdéseit, észrevételeit a képviselői munka ellátása, ezáltal a város fejlődése céljából megvitassuk. Hitem szerint a folyamatos munka, a közvetlen egyeztetések, a konstruktív együttműködés és a béke viszi előre Miskolcot, nem a harc, a viszályok szítása.


Dr. Ignácz Dávid
Miskolc MJV jegyzője


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek