2021. 09. 23. csütörtök

Tekla, Líviusz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Dobrev Klára: AZ EP elfogadta a legkiszolgáltatottabbak védelmében született javaslatcsomagomat

Dobrev Klára: AZ EP elfogadta a legkiszolgáltatottabbak védelmében született javaslatcsomagomat

Az Európai Parlament több mint kétharmados többséggel elfogadta az általam kidolgozott foglalkoztatási és szociálpolitikai iránymutatást, így az ajánlásokból minden tagállam számára kötelező jogszabályok születhetnek. Lesz európai minimálbér: a most elfogadott jogszabályi ajánlásomban is arra kértem az Európai Bizottságot, készítsék el azt a tervet, ami alapján pontosan meg lehet határozni, hogy egyes tagországokban mekkora bérre van szükség a tisztességes megélhetéshez. Minden uniós tagállamban meg kell akadályozni a dolgozók kizsákmányolását, fel kell számolni a dolgozói szegénységet!

A jelentés az Európai Egészségügyi Unió létrehozását is sürgeti, amellyel megszüntethetnénk a tagállamok közötti egészségügyi egyenlőtlenségeket. A minőségi minimumszabályok létrehozásával megakadályozhatnánk, hogy más ellátást kapjon például egy francia, mint egy magyar állampolgár. A jelentés szerint a különbségek leküzdése érdekében minden eddiginél több pénzt kell fektetni az oktatásba, szociális kiadásokba, és biztosítani kell a szegénységi küszöb alatt élő idősek számára az elégséges nyugdíjat is.

Európában sehol sem fordulhat elő, hogy a bajban lévők nem kapnak segítséget. A szociális érzékenység, a kiszolgáltatottak védelme nem lehet alku tárgya. Csak így leszünk képesek hatalmas veszteségek nélkül kilábalni a válságból.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum