2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Ivóvíz és meleg víz korlátozás a miskolci Szilvás utca 2 alatt

Az elmúlt három évben nagy mértékben megnövekedett a Miskolc Holding tagvállalatainak kintlévősége. A 180 napon túli lakossági tartozás meghaladja az 1,9 milliárd forintot. A nem, vagy késedelmesen fizetők aránya eléri 20-25%-ot. A Holding vezetősége a felelős gazdálkodás szabályainak eleget téve határozott intézkedéseket tesz a folyamatnak megállítására és a követelés állomány csökkentésére. Ezeket a lépéseket évekkel ezelőtt meg kellett volna tenni.

A Miskolc Szilvás utca 2. szám alatti társasházban az alábbi intézkedéseket tervezi a város Önkormányzata.

Használati meleg víz: Az összes 90 napon túli tartozással rendelkező személynél a szerződés felmondását követően a lakásban lévő mérőóránál a fogyasztás teljes kizárása. Az intézkedést mind a Távhőtörvény, mind a vonatkozó Önkormányzati rendelet lehetővé teszi.

Ivóvíz:Az összes 90 napon túli tartozással rendelkező személynél a lakásban lévő mérőóránál a fogyasztás korlátozása a jogszabályban meghatározott 50 liter/fő/nap mértékben (ANTSZ előzetes állásfoglalás figyelembevételével, Társasház határozata alapján).

Az érintett családoknál a korlátozások előreláthatólag 2011.04.30-ig történnek meg.

Intézkedésünket a hatályos törvényi és Önkormányzati jogszabályok lehetővé teszik.

A társasházban 55 lakás található. Ebből 12 lakásban tartósan nem fizetnek az ott élők. A MIVÍZ és MIHŐ követelése 7.8 millió Ft.

*Az intézkedések nem érintik a szolgáltatási díjat folyamatosan fizet**ő**ket és azokat, akik részletfizetési megállapodást kötnek, valamint adósságrendezési eljárásban vállalják kötelezettségeik megfizetését. Az intézkedések a folyamatos szolgáltatás nyújtás biztosítása és a rendszeresen fizet**ő**k érdekében történik.*

Az összes további érintettnél is ilyen jellegű intézkedés elrendelése várható.

Az egységes szabályzás alapján történő eljárások bevezetésére előreláthatólag 2011. nyár végére kerül sor. Ennek bevezetéséig is mindent megteszünk a kintlévőség állomány csökkentésére és növeljük a behajtási aktivitását.

A közüzemi követelések tekintetében a végrehajtási törvény moratóriuma megszűnt ezért a közeljövőben az ingatlan végrehajtások jelentős számú megindítását kezdeményezzük az érintettek felé.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…