2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Orvosi rendelő ünnepélyes átadása Tiszatarjánban

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése” című pályázati csomagban a „Tiszatarján Háziorvos és Gyermekorvosi rendelő átépítése és korszerűsítése a betegellátás feltételeinek javítása érdekében” című pályázatot 2008-ban nyújtották be. Tiszatarján 2009-ben nyerte el az 50 milliós pályázatot, majd 2010-ben történt a közbeszerzés. Az építési beruházást a Nyikes és Társa Bt. nyerte el. A felnőtt körzeti orvosi rendelési egységet új épületszárnyba helyezték el, biztosítva a jogszabályban előírt kötelezően kialakítandó helyiségeket.
A gyermekorvosi rendelőegység két részből áll: egy egészséges gyermekrendelő részből és egy beteg gyermekrendelő részből. Mindkét egység rendelkezik vizesblokkal.
Az épület méretének és funkciójának megfelelő kiépítésű komplex akadálymentesítést kapott. Mozgássérült parkolót, vakvezető burkolati csíkokat alakítottak ki. Az információs táblákat Braille-írással látták el, és kapaszkodó korlátot helyeztek el.
A projekt segítségével korszerű energiatakarékos, környezetbarát, gazdaságosan működtethető törvényi előírásoknak megfelelő rendelőteret és várótermet alakítottak ki, mely maradéktalanul kielégíti a betegek igényeit.
Az ünnepélyes orvosi rendelő átadása Tiszatarjánban április 13-án lesz.
Köszöntőt Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Csiba Gábor,
a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa valamint Bögre Lajosné
Tiszatarján polgármestere mond.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …