2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon

Megkezdődött az új, 120 hektáros iparterület fejlesztése városunkban. A TOP-6.1.1.-16-MI1-2017-00001 azonosító számú, „Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon” elnevezésű projektre csaknem 2 milliárd forint támogatást nyert a Miskolc Holding Zrt.
Miskolc város fejlődése, a befektetők idevonzása és új munkahelyek teremtése szempontjából fontos, hogy a város megfelelő iparterületet tudjon kínálni a potenciális befektetők számára. A projekt alapvető célkitűzése, olyan – megfelelő és a befektetői igényekkel összhangban lévő, alapinfrastruktúrával ellátott és jó közlekedési kapcsolatokkal, valamint rendezett tulajdoni viszonyokkal rendelkező – ipari park kialakítása, amely elengedhetetlen az új vállalatok és vállalkozások betelepítéséhez.

A Budapest – Miskolc autópályáról a város felé bevezető, 304-es úttól délre eső, mintegy 120 hektáron kezdődött meg az a zöldmezős beruházás, melynek részeként biztosítják a terület ivóvízellátását és szennyvízelvezetését, építenek egy záportározót, amely a terület csapadékvíz-elvezetésére alkalmas, sor kerül a Hejő-malomárok mederrendezésére és egy 10 MVA teljesítményű villamosenergia-hálózat kiépítésére. Jelen projekt részeként az iparterület fejlesztés első ütemében megkezdett – gyalogos- és kerékpárúttal, közvilágítással és körforgalommal ellátott – aszfaltút építése is folytatódik.

A GS Yuasa Magyarország Kft. az első befektető, aki az új, 120 hektáros iparterületen megkezdte működését, de jelenleg is több érdeklődővel aktív tárgyalásokat folytat a város a terület értékesítéséről.

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A támogatás összege nettó 1 977 000 000 Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek