2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon

Megkezdődött az új, 120 hektáros iparterület fejlesztése városunkban. A TOP-6.1.1.-16-MI1-2017-00001 azonosító számú, „Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon” elnevezésű projektre csaknem 2 milliárd forint támogatást nyert a Miskolc Holding Zrt.
Miskolc város fejlődése, a befektetők idevonzása és új munkahelyek teremtése szempontjából fontos, hogy a város megfelelő iparterületet tudjon kínálni a potenciális befektetők számára. A projekt alapvető célkitűzése, olyan – megfelelő és a befektetői igényekkel összhangban lévő, alapinfrastruktúrával ellátott és jó közlekedési kapcsolatokkal, valamint rendezett tulajdoni viszonyokkal rendelkező – ipari park kialakítása, amely elengedhetetlen az új vállalatok és vállalkozások betelepítéséhez.

A Budapest – Miskolc autópályáról a város felé bevezető, 304-es úttól délre eső, mintegy 120 hektáron kezdődött meg az a zöldmezős beruházás, melynek részeként biztosítják a terület ivóvízellátását és szennyvízelvezetését, építenek egy záportározót, amely a terület csapadékvíz-elvezetésére alkalmas, sor kerül a Hejő-malomárok mederrendezésére és egy 10 MVA teljesítményű villamosenergia-hálózat kiépítésére. Jelen projekt részeként az iparterület fejlesztés első ütemében megkezdett – gyalogos- és kerékpárúttal, közvilágítással és körforgalommal ellátott – aszfaltút építése is folytatódik.

A GS Yuasa Magyarország Kft. az első befektető, aki az új, 120 hektáros iparterületen megkezdte működését, de jelenleg is több érdeklődővel aktív tárgyalásokat folytat a város a terület értékesítéséről.

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A támogatás összege nettó 1 977 000 000 Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum