2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

…és jött a vonat

A vasúti átjáróban tilos jelzést mutatott a fényjelző készülék, ennek ellenére egy autó áthajtott a síneken, a vonat pedig elsodorta a kocsit.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a közúti közlekedési balesetek elkerülése érdekében, hogy a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. Nem így tett egy sárospataki autós, aki a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére áthajtott a golopi vasúti átjárón.

A Szerencsi Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt folytat eljárást egy 44 éves sárospataki férfival szemben. A sofőr 2019. június 29-én 6 óra 40 perckor személygépkocsijával áthajtott a golopi vasúti átjárón, miközben a fénysorompó tilos jelzést mutatott. Az arra haladó személyvonat pedig elsodorta a járművet, amiben nem sérült meg senki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a közlekedési balesetek megelőzésének érdekében az alábbi szabályokra hívja fel figyelmet:

A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad.
Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként sorompó rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.
A vasúti átjáróban, és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS!
Kérünk mindenkit, hogy a legkisebb kétség esetén is álljanak meg az átjáró előtt és csak, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy nem áll fenn veszély, akkor haladjanak át!

…hogy mindenki hazaérjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek