2023. 12. 2. szombat

Melinda, Vivien
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Csodálatos Anyagtudomány Tábor lesz a héten a Miskolci Egyetemen

Csodálatos Anyagtudomány Tábor lesz a héten a Miskolci Egyetemen

A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara elkötelezett aziránt, hogy minél fiatalabb korban felkeltse a gyerekek érdeklődését a természettudományos pálya iránt.
A Csodálatos Anyagtudomány Táborral is ezt kívánja erősíteni a kar, hiszen a táborba olyan 7-8. osztályos gyerekek jelentkezhettek, akik szeretik a matematikát, kémiát, fizikát, érdeklődnek a természettudományok iránt, és tanulmányi eredményük is példamutató. A résztvevők között van számos miskolci, de jönnek Kazincbarcikáról, Dédestapolcsányból és Encsről is.

A 2019. július 1-5-ig tartó táborban minden nap interaktív laborprogramokon vehetnek részt a gyerekek, többek között elektronmikroszkópos bemutatón, réz és alumínium hulladék olvasztáson, vagy akár  ólommentes katona öntésen, de azt is megtudhatják, hogyan lesz az üvegporból és cserépből egy mikrohullámú sütő segítségével egyedi ékszer.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány Monte Carlo!
Egy verseny akkor igazán eredményes, ha a jövőbe mutat, és elindít egy fejlődési pályán. - jelentette ki a World Top Model hazai döntőjének a versenyi…

További cikkek