2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Csodálatos Anyagtudomány Tábor lesz a héten a Miskolci Egyetemen

Csodálatos Anyagtudomány Tábor lesz a héten a Miskolci Egyetemen

A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara elkötelezett aziránt, hogy minél fiatalabb korban felkeltse a gyerekek érdeklődését a természettudományos pálya iránt.
A Csodálatos Anyagtudomány Táborral is ezt kívánja erősíteni a kar, hiszen a táborba olyan 7-8. osztályos gyerekek jelentkezhettek, akik szeretik a matematikát, kémiát, fizikát, érdeklődnek a természettudományok iránt, és tanulmányi eredményük is példamutató. A résztvevők között van számos miskolci, de jönnek Kazincbarcikáról, Dédestapolcsányból és Encsről is.

A 2019. július 1-5-ig tartó táborban minden nap interaktív laborprogramokon vehetnek részt a gyerekek, többek között elektronmikroszkópos bemutatón, réz és alumínium hulladék olvasztáson, vagy akár  ólommentes katona öntésen, de azt is megtudhatják, hogyan lesz az üvegporból és cserépből egy mikrohullámú sütő segítségével egyedi ékszer.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…