2021. 07. 27. kedd

Olga, Liliána
1 EUR 362 HUF
1 GBP 423 HUF

Így tudja védeni a hulladékszállítókat és -gyűjtőket a koronavírus ideje alatt

A kommunális és szelektív hulladékgyűjtő edényeket, a zöld- és üveghulladékgyűjtő zsákokat, időben, legkésőbb az ürítés napján reggel 6 óráig helyezzük ki.

 Különösen figyeljünk oda a gyűjtőedények megközelíthetőségének biztosítására. Sokan dolgoznak otthonról és a szabálytalanul parkoló autók miatt a hulladékgyűjtést végzők sokszor nem tudják megközelíteni az edényeket.

 

Mindannyiunk egészségének megóvása érdekében a potenciálisan fertőző hulladékot (pl. papírzsebkendő, szájmaszk, gumikesztyű, ételmaradék) zárt csomagolásban helyezzük a kommunális hulladék gyűjtésére szolgáló edényekbe. Ez jó alkalom a már használt zacskók újrahasználatára.

 

Mivel az esetleges fertőzés terjedését nagyban elősegítheti, ha a zárt csomagolás sérül, ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a gyűjtőedények ne boruljanak ki, azok tartalmához illetéktelenek ne férjenek hozzá.

 

A huzamosabb otthon tartózkodás miatt különösen fontos, hogy törekedjünk a keletkező hulladék, különösen a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére, erre már a bevásárlás során figyeljünk oda!

 

  • A hulladék mennyiségének csökkentése érdekében használjuk újra a még tiszta zacskókat, műanyag dobozokat! Ha lehet, vásárláskor lebomló vagy újrahasznosítható csomagolást válasszunk, ezzel nemcsak a környezetet védjük, hanem az elszállítandó hulladék mennyiségét is.

 

  • Fokozottan ügyeljünk a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő edények rendeltetésszerű használatára!

 

  • A kommunális gyűjtőtartályokba csak annyi hulladékot tegyünk, hogy a teteje lecsukható legyen, ezzel is mindannyian hozzájárulhatunk a kommunális szolgáltató munkatársai egészségének megóvásához.

 

  • Az ürítéseket követően lehetőleg mossuk ki, fertőtlenítsük a gyűjtőedényeket!

 

  • A közterületeken található szelektív gyűjtőszigetek és más utcai hulladékgyűjtő edények mellé ne tegyünk semmilyen más anyagot, pl. háztartási hulladékot, lomot a fokozott fertőzésveszély miatt! Ezek kirakását jogszabály is tiltja.

 

  • A közterületen elhelyezett hulladékgyűjtőket ne rongáljuk meg! Segítsük a tisztaságért felelős szervek munkáját azzal, hogy az utcán járva nem szemetelünk!

 

Köszönjük a Mirehu Nonprofit Kft. és a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársainak, hogy ebben a helyzetben mindent megtesznek városunk tisztaságáért!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum