2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

HOLCIM díjasok 2009-ben

HOLCIM díjasok 2009-benA gazdasági válság, és az építőipari cégek hanyatlása, a lakásépítés visszaesése miatt, már azt hittük ebben az évben szakítanunk kell ezzel a nemes hagyománnyal, s elmarad a HOLCIM díj kiírása, s átadása. Menedzsmentünk azonban úgy gondolta, hogy a hozzánk pályázóknak is szűkös ezekben az időkben az anyagi lehetősége, ezért mindenképpen támogatnunk kell őket, – mondta Márta Irén, kommunikációs igazgató az idei ünnepségen.

 

Ebben az évben összesen 12,5 millió forintnyi összegre nyújtottak be pályázatot a Hejőcsaba és térségében működő civil szervezetek és intézmények. 2001 óta a Holcim Hungária Zrt. – a társadalmi felelősségvállalás keretében, amelyért október 15-én vehette át a CSR díjat – minden évben pályázatot ír ki Hejőcsaba és térsége fejlesztésére és a helyi közösségek működésének fellendítésére. A 3.000.000 forint összértékű támogatást olyan bejegyzett nonprofit szervezetek, önkormányzatok, civil szervezetek és intézmények kaphatták meg, amelyek a környezet és a helyi közösség számára kiemelkedő haszonnal járó tevékenységet folytatnak az értékteremtő fejlődés, a környezet megóvása jegyében.

A egymillió forintos fődíjat az idén a Hejőmenti Településszövetség Közhasznú Egyesület pályázata nyerte amelyet 16 miskolci pályamunka közül választotta ki a helyi közösségek képviselőiből és újságíróiból és a Holcim Hungária Zrt. vezetőiből álló zsűri. A díjat Orosz László elnök vette át, s elmondta, hogy a Hejő állapotfelmérése, és medertakarítása a rövid távú célja az ebben az évben bejegyzett egyesületnek, – amely 13 települést, és számos civil szervezetet fog össze – a hosszú távú pedig a 40 kilométeres szakaszon megvalósuló kerékpárút lenne.

A díjakat Márta Irén és Mikita István igazgató adta át a cég nevében. Többen is voltak a díjazottak közül, akik már többször is és most is nyertek, így a Tapolcai Általános Iskola, a Hejőcsabai Fiatalok Közhasznú Egyesülete is. Az ünnepélyes gálán a 4for Dance tánccsoport szórakoztatta a megjelenteket, fergeteges sikert aratva.

 

HOLCIM díjasok 2009-ben

HOLCIM díjasok 2009-ben

HOLCIM díjasok 2009-ben

HOLCIM díjasok 2009-ben

HOLCIM díjasok 2009-ben

HOLCIM díjasok 2009-ben

HOLCIM díjasok 2009-ben

HOLCIM díjasok 2009-ben

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…