2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Hagyományteremtő zászlóadományozás a polgárőröknek

„Szolgálják a közösséget, településüket, s Borsod-Abaúj-Zemplén megyét”- méltatta a polgárőrök önkéntes munkáját dr. Mengyi Roland  a megyei polgárőr  szövetség szombaton Miskolcon tartott küldött közgyűlésén. Ennek elismeréseként megyezászlót adományozott a szervezetnek.

A vendégek köszöntését, valamint a napirend elfogadását követően ünnepélyes eseménnyel vette kezdetét a közgyűlés. Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke átadta Csóra Györgynek, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnökének a megyezászlót.

A közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy a polgárőrök  társadalmi szempontból rendkívül fontos tevékenységet folytatnak, amikor a rendőrséggel szoros együttműködésben szerepet vállalnak a közbiztonság megőrzésében, fenntartásában. Az Együtt, egymásért! – jelszó jegyében a közösségért cselekvő, aktív polgárokról van szó, akik példamutatóan végzik önként vállalt szolgálatukat.

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés vezetése kiemelt jelentőséget tulajdonít a közrend, közbiztonság kérdésének. Örömteli, hogy ezen a téren is javuló eredményekről számolhatunk be, amelyben az önök áldozatkész, közösségért végzett munkája is benne van. Ennek elismeréseként adományozzuk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetségnek megyénk zászlaját” – indokolta az elismerést dr. Mengyi Roland. Zárásként szólt a zászló, mint történelmi jelkép összetartó erejéről.

„Valamennyien büszkék lehetünk arra, hogy az elvégzett munkánk nem hiábavaló” – utalt vissza az elismerésre Csóra György, s az alkalmat megragadva kijelentette, hogy 2013 volt a polgárőrök legsikeresebb éve. A polgárőr törvény rendezte a jogállásukat, a kormányzattól jelentős támogatást kaptak. A rendőrséggel, társ szervekkel és az önkormányzatok egy részével nagyon jó az együttműködésük. Sikerült javítani a polgárőrség hatékonyságát. A gazdálkodásukat takarékosság jellemezte. A hagyományos őrjáratozás mellett számos bűnmegelőzési programban vesznek részt. A 2014-es cél az elért eredmények megőrzése, az együttműködés szélesítése.

A közgyűlés keretében felszólalt Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke gratulált a megyében elvégzett munkához, valamint az ennek elismeréseként adományozott zászlóhoz. Kijelentette, hogy szorgalmazza ezen gesztus országos hagyománnyá tételét. A polgárőrség igazolványcserével is jelzett megújulásának keretében ugyan csökkent a létszám, de az „elvi polgárőrök” eltűnésével hatékonyabb, minőségibb lett a szervezet. A belügyminisztert idézve kicsit jobban, kicsit többet kell az idén dolgozni, hogy az elért eredményeket stabilizálni lehessen.

Kovács Béla, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója a visszacsatolás fontosságáról szólva ismertette a lakosság szubjektív biztoságérzetének javítására érdekében tett intézkedéseket, valamint a főkapitányság bűnüldözés terén elért eredményeit.

A küldött közgyűlés keretében tisztújítást is tartottak. Csóra Györgyöt újra elnökké választották,  dr. Szemán Ákost elnökhelyettesnek, Török Barnát pedig a felügyelő bizottság elnökének.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek