2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Folytatódik a B.-A.-Z. Megyei Kórház és a Semmelweis Kórház szakmai harmonizációja

– Nem lesz hosszabb a tervezett műtétekre várakozás, – mondta Csiba Gábor igazgató főorvos, kérdésünkre, azon a sajtótájékoztatón, amelyet ma tartottak Megyei Kórházban, – annak ellenére, hogy a városi kórház sebészetéről a 16-ból már csak 11 orvos végzi a sebészeti feladatokat a Csillagpontban.

Természetesen az itt lévő orvosállomány létszáma nem változik. A kórházak közötti feladatátadás teljes feladatmegosztásként, profiltisztításként is felfogható.

 A két kórház összesen 3 milliárd forintot költött a szakmai párhuzamosságok felszámolására, 2013-ban írták alá a támogatási szerződést.

A pályázatban a MISEK 2 milliárd forintot kapott. A Csabai kapui kórházban tavaly  már elkészült a belgyógyászati épület 4. emeletén az új belgyógyászati fekvőbeteg osztály. Most a 6600 négyzetméteres tüdőgyógyászati, neurológiai, aneszteziológiai tömb átalakításán dolgoznak. Év végére várhatóan ez is elkészül.

November 6-án a kivitelező készre jelentette a tevékenységet, most már a műszaki átadás, átvétel zajlik, a kétmilliárdból 1,6 milliárd volt a kivitelezés, a többi részét azt gép, műszer beszerzésre, bútorokra fordítottuk. – mondta Tiba Sándor,a MISEK főigazgatója. Jövő hónap közepén lesz a projekt zárása, addig elkészül a MISEK tüdőgyógyászati, neurológiai és intenzív terápiás központi épülete is.

A Megyei kórházban a régi egészségügyi szakiskola épületét alakítják át onko-sebészeti hoteltömbbé. A 3500 négyzetméteres épületet már szigetelik és a tömböt a Csillagponttal összeköti majd egy híd. A kórtermek december közepére készek lesznek. Februárra az engedélyeztetések is lezárulnak.  

A projekt célja, hogy a két kórházban megszüntessék a párhuzamosságokat. Sebészeti, szemészeti, urológiai fekvőbeteg ellátás csak a megyeiben, tüdőgyógyászat és neurológia csak a MISEK-ben lesz jövőre, még hozzá nem csupán magas színvonalon, hanem XXI.századi környezetben is,- fejezte be a Megyei Kórház főigazgatója.

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…