2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Ha Kubatov ma kilépne a Fideszből, holnap már nem lenne nyomozás

A Magyar Nemzet írta meg, hogy eddig 3 millió forintba került az a nyomozás, amelyben a Rendőrség a Kubatov Gábor fideszes pártigazgatót megfenyegető futballhuligánokat szeretné megtalálni. Az eljárás során eddig 378 DNS-vizsgálatot végeztek, és forgalmi adatokat kértek be a telefonszolgáltatóktól is.
Ha a fideszes miniszterelnök lányának esküvőjén eltűnik egy mobiltelefon, akkor a legjobb gyilkossági nyomozók állnak rá az ügyre DNS-vizsgálatokat végezve több millió forintért. Ha a Fidesz pártigazgatójának nem tetszik egy fenyegető hangvételű molinó, szintén milliós költségekkel indul nyomozás. Ha viszont nem fideszesekkel, hanem ellenzéki politikusokkal vagy magánemberekkel történik hasonló, már egy jegyzőkönyv komótos felvételének is örülni kell – nem is beszélve a mindmáig kivizsgálatlan fideszes korrupciós ügyekről. A fideszes maffiaállamban a törvények tehát csak a Fideszt védik: ha Kubatov ma kilépne a Fideszből, már holnap megszűnne az őt fenyegetők elleni nyomozás.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány bukásával véget fog érni a fideszes ügyészségi és nyomozati gyakorlat is. A DK annak a Sokak Magyarországának a felépítéséért dolgozik, amelyben a törvény nem a hatalomban lévő kevesek, hanem a sokak egyforma védelmét szolgálja, pártszínektől függetlenül.

Vadai Ágnes
Alelnök
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek