2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A csók mindenkinek belefér, a szex a csajoknak nem

És még mindig a pasik fizetnek az első randin

Az első találkozó után a férfiak 86%-a, a nők 75%-a szerint fér bele a csók. A férfiak felével szemben viszont a nőknek csak alig 10%-a van benne egy jól sikerült első randi után a szexben, derült ki a Csajok és Pasik friss felmérésből*. A kutatás arra is rávilágított, hogy az, hogy a férfi fizessen még mindig elvárás az első találkozáskor, ráadásul a virág sem ciki.

Egyre többen regisztrálnak online társkeresőkön, annak reményében, hogy párkapcsolatra lelnek, megtalálják az igazit. A randevúzás azonban nem egyszerű dolog, különösen, ha első randiról van szó. A Csajok és Pasik által végzett felmérés arra kereste a választ, hogy milyen úton jutunk el az első találkozásig, mit vár el tőlünk a partnerünk, és mennyire vagyunk nyitottak az újra.

Előbb beszélgessünk egy kicsit!

Az online felmérés rámutatott, hogy a nők jobban igénylik a randevú előtti hosszabb kommunikációt, a megkérdezettek kétharmada ugyanis azt vallja, hogy egy-egy első randevú előtt mindig több hetet leveleznek, csetelnek vagy telefonálnak partnerükkel. A férfiak ezzel szemben hamarabb szeretnének személyesen is találkozni kiszemeltjükkel, csupán felük híve a hosszas előkommunikációnak. Érdekes adat, hogy a felsőfokú végzettségű és a fiatal társkeresők szintén gyorsabban szervezik meg az első randit.

Hova megyünk?

A csajok nagy többsége, a pasiknak pedig több mint fele egyetért azzal, hogy az első randevú helyszínét a férfinak kell kiválasztania. Más kérdés, hogy ez a helyszín milyen legyen. Egy klasszikus étterem, kávézó, séta egy parkban, esetleg mozi vagy valami kevésbé szokványos is szóba jöhet? Ebben a kérdésben mindkét nem egyetért: jobb biztosra menni. A nők 90%-a egyetért azzal, hogy a klasszikus helyszínek a legjobbak, ezért a férfiak vélhetően ehhez az elváráshoz igazodnak.

Aki a virágot szereti…

A felmérés megcáfolta azt az előítéletet, hogy ma már ciki virágot vinni az első randira. A nők 80%-a kifejezetten szeret virágot kapni, a férfiak viszont valamivel bizonytalanabbak: csak 60%-uk hisz a virág sikerében.

A határozatlan nő a múlté

Érdekes eredményt hozott az a kérdés, hogy az első találkozáskor hamar fel tudják-e mérni a társkeresők, hogy van-e értelme a folytatásnak. A férfiak által sokszor bizonytalannak titulált nők
89%-a ugyanis azt vallja, hogy az első találkozáskor nagyon rövid időn belül felmérik a helyzetet. Ráadásul arra is fény derült, hogy a csajok 83%-a mer is lépni ilyen esetben, és akár búcsút tudnak venni egy rosszul sikerült randi kellős közepén.

A piszkos anyagiak

A kutatás arra is rámutatott, hogy az első randikon legtöbbször a férfiak fizetnek, de ezt nem csak a nők várják el, a férfiak is ragaszkodnak ehhez a gesztushoz. A pasik 90%-a gondolja úgy, hogy neki kell fizetnie, míg a csajok fele teljes mértékben, 32%-a pedig inkább egyetért ezzel. Érdekes adalék, hogy a felsőfokú végzettségűek körében mérséklődik ez az elvárás.

Hozzád vagy hozzám?

Egy jól sikerült első találkozó után a férfiak 86%-a, a nők 75%-a szerint fér bele a csók. Ezzel szemben a szex a válaszadók egyharmada szerint inkább belefér, másik egyharmada szerint inkább nem, míg a maradék egyharmad szerint egyáltalán nem. A nemek között ebben a kérdésben számottevő eltérés van: a férfiak 40%-a, a nőknek azonban csak a 13%-a gondolja úgy, hogy az első randevú után teljes mértékben rendben van, ha egymás lakásán kötnek ki a párok.

*A felmérés 4816 fő megkérdezésével készült a Csajok és Pasik felhasználói körében 2015 októberében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…