2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Fokozott készenlét a kegyeleti ünnepeken

Temetőüzemeltető, rendőrség, polgárőrség közösen és kiemelten készülnek a Mindenszentekre.

Már kedden és szerdán tömeg volt a Kazincbarcikai Városi Temetőben, nagyon sokan keresték fel hozzátartozóik, szeretteik, ismerőseik nyughelyét.
A temető üzemeltetésével megbízott Barcika Park Kft. a hosszú hétvégén ettől is nagyobb forgalomra számít, így mindent alaposan és precízen előkészítettek, hogy a megemlékezés zavartalan legyen.
Mint Bukó Géza közfeladatellátás-vezető elmondta: a temető területének karbantartása folyamatos volt. Elvégezték a fák, cserjék és bokrok ápolását, az utak, egyéb belső területek kitisztítását, kiürítették a hulladéktárolókat és mindent előkészítettek, ami a várhatóan több mint tízezer látogató kulturált kiszolgálását biztosítja.

Kulturáltan, belátóan

Emellett fontos, hogy akik a megemlékezés virágait elhelyezik, betartsák az írott és íratlan szabályokat, vagyis a parkolás, behajtás rendjét.
Mivel a temető belső területén nagyon kevés a parkolóhely és szűkek az utak, így csak mozgássérülteket és idős, gyalogolni csak nehezen tudó embereket szállító gépjárművek hajthatnak be a főkapun. Az ilyenkor jellemző óriási gépjárműforgalmat és a parkolást rendőrök és polgárőrök segítik majd. A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva, akinek nem a temető az úti célja, az átmenő forgalomként ne a Jószerencsét utat, hanem a 26-os számú főutat, vagy a párhuzamos utcákat használja. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a Kazincbarcikai Polgárőrség tagjai idén is külön járőrszolgálat során ellenőrzik a helyi temető rendjét, s ügyelnek arra, hogy az ünnep mindenki számára nyugodt és kegyelet teljes lehessen. Emellett a Barcika Park munkatársai is kiemelt szolgálatot teljesítenek a temető területén, civil ruhában járva ellenőrzik a sírokat és próbálják megelőzni az ilyenkor sajnálatosan jelentkező problémákat.
November elsején 16 órától ökumenikus istentisztelet lesz a köztemetőben, ekkor különösen nagy forgalomra számítanak a Barcika Park vezetői.
A városi köztemető a hosszú hétvégén hosszabbított nyitva tartással, este tíz óráig várja a látogatókat

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…