2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Felújítás miatt 2019 tavaszáig bezár a Selyemréti Strandfürdő

Miskolcon még idén megkezdődik a Selyemréti Standfürdő újabb fejlesztése. Emiatt az állandó vendégkör, az itt edzést tartó szakosztályok és az ide járó iskolai osztályok ideiglenesen „elköltöznek”, hogy várhatóan jövő tavasszal már új, 50 méteres medencével rendelkező Selyemrétre térjenek vissza.
Mindenkivel megegyezett az üzemeltető, így terv szerint november 1-én bezárja kapuit a Selyemréti Strandfürdő. A testnevelésóra keretében történő úszásra, gyógyúszásra hozzájuk érkező diákokat, a náluk edző vízilabdázókat a Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Kemény Dénes Városi Sportuszoda és a Diósgyőri Tanuszoda fogadja.
– Bruttó 1,7 milliárd forintból újjáépítjük a Selyemréti Strandfürdő 50 méteres medencéjét, megújítjuk és bővítjük a kiszolgáló létesítményeket, az öltözőket, zuhanyzókat. A beruházást támogatták mindazok, akik rendszeresen használják a strandfürdőt. Az nem volt kérdés, hogy az 50 méteres medence megújítása nem várhat tovább. A medence állaga az elmúlt pár évben olyan jelentősen romlott, hogy annak üzemeltetése már kérdésessé vált – mondta Rakaczki Zoltán, sportért felelős polgármesteri biztos a témában tartott sajtótájékoztatóján.
– A Selyemréti Strandfürdőnek állandó vendégköre van, mellettük járnak ide tanulók és tanáraik, szakosztályok és edzőik, velük közösen olyan megoldást találtunk erre a nagyjából fél éves időszakra, amíg itt az építési, felújítási munkák tartanak, amely kompromisszummal, de megoldást jelent számukra. A kompromisszum főleg azt jelenti, hogy ki kell mozdulni a megszokott környezetből, de cserébe jobb körülmények közé várunk majd vissza mindenkit jövő tavasszal – tette hozzá Rakaczki Zoltán.

A Selyemréti Strandfürdő 2018. november 1-vel bezár. A munkaterület átadását követően megkezdődik egy teljesen új, 50 méteres, edzésekre és utánpótlástornák megrendezésére is alkalmas medence építése, új uszodatechnikával és uszodagépészettel. Ez utóbbi keretében hőszivattyú beépítésével megoldják a medencék vízhőmérsékletének környezetbarát fűtését és állandó, megfelelő vízhőmérsékleten tartását, egyes medencék vízhőfokának emelését.
Végleges fedést is kap az uszodatér, a régi, légtartásos sátor elhasználódott, és ezt a fedést többé már nem engedélyezik a hatóságok. A végleges fedés falai a nyári időszakban elbonthatók, így az uszodatér oldalról kinyitható. A főépület 2. emeletén új öltőzőt és szociális részleget is kialakítanak az épület tető- és födémszerkezetének felújításával.
Bár sportberuházásról van szó, a lakosságot és a strandot üzemeltető is kedvezően érinti.
A sportberuházás célja a jelenlegi sporttevékenység színvonalának javítása, a lakosság számára az újranyitáskor a korábbi vízfelület rendelkezésre fog állni. Az új öltözők kialakításával pedig megvalósul a lakosság és az edzésre érkezők különválasztása, ami mindkét fél részéről kérés volt.

A Selyemréti Uszoda fejlesztése a Miskolci Vízilabda Club (MVLC) sportfejlesztési programjában szerepel, amelyhez a TAO támogatás nagy részét a Wanhua-BorsodChem Zrt. biztosította.
A beruházáshoz szükséges önerőt a város állja.

Nyitás 2019 májusában várható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek