2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A Jobbik érdemi lakhatási programot követel

A kormány CSOK-ról szóló bejelentése alapvetően kozmetikai jellegű: bár támogatjuk, hogy a második gyermeket vállalók is részesülhessenek a kedvezményes hitelből, a nyereséget teljes mértékben elviszi az új lakásokra vonatkozó ÁFA kedvezményes kulcsának kormány általi megszüntetése és a munkaerőhiány okozta terhek.

A CSOK esetében a további tipikus élethelyzeteket, így az első gyermek vállalását is támogatni kellene, valamint kiterjeszteni a hitel és támogatás egészét a használt ingatlanokra, előbbit pedig a legalább egy energetikai szintugrással járó felújítások teljes körére is (tehát nem csak bővítésre). A lakáscélú takarékoskodás állami támogatásának megtartásáért pedig a Jobbik széles körben ható törvényjavaslatot nyújtott be, illetve népszavazást kezdeményez.

Tartjuk továbbá, hogy egy állami hátterű bérlakásépítési program nélkül nem lehet elégséges számú megfizethető ingatlant szavatolni, márpedig ezek hiánya tovább gyorsítja a kivándorlást, illetve a népesedési nemzetstratégiai célok ellen hat.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…