2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Eredmények és tervek Bodrogkeresztúron

Kerekasztal beszélgetésre invitálták szerda délután Bodrogkeresztúrba dr. Mengyi Rolandot. Az oldott hangulatú eszmecserén szó esett többek között a kamionok kitiltásáról, a megvalósult és tervezett fejlesztésekről, az elért eredményekről is.

Májer József polgármester, mint a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét mutatta be dr. Mengyi Rolandot a polgároknak. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt években számos ügyben ültek le tárgyalni egymással. Reményét fejezte ki, hogy a bodrogkeresztúri lakosoknak is lehetőségük lesz még jobban megismerni a képviselőjelöltet.

Első témaként a Tokaj környéki teherforgalom rendezése került szóba. „Ilyen öröm 2000-ben ért minket, amikor megépült a gát!” –mondta egy férfi örömmel. Kifejtették, mennyire elviselhetetlen volt az élet, amíg a kamionforgalom áthaladt a településen anyagi kárt, egészségügyi problémákat okozott, és megkeserítette mindennapjaikat. „Fellélegzik mindenki, szó szerint! Örülünk, hogy végre normális életet tudunk élni.” –fejezte ki örömét egy hölgy. Dr. Mengyi Roland elmondta, hogy a végeredményt hosszú küzdelem és körülbelül fél éves munka előzte meg. Kiemelte, az intézkedéseknek „gazdasági hatása negatívan nincs a borvidékre”. A tranzitkamionok nem álltak meg a településeken, hogy fellendítsék a helyek gazdasági és turisztikai életét. A célforgalommal közlekedők pedig gond nélkül kapnak behajtási engedélyt.

Szó esett arról is, hogy a kormány 47 milliót vállalt át adósságkonszolidáció keretében a településtől, illetve a Tokaj-Hegyalját érintő 100 milliárd forintos támogatásról, amiről a képviselőjelölt elmondta, komplett életpályát beindító programról van szó, amely eredményhez kell, hogy vezessen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek