2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF

Ellenőrzés és kötelező maszkviselés a miskolci piacokon a biztonságos vásárlásért

Miskolc város vezetése továbbra is a miskolciak biztonságát, egészségének megőrzését tartja a legfontosabb feladatnak a kialakult járványhelyzetben. Az önkormányzathoz több jelzés, lakossági igény is érkezett a Vasgyári és a Búza téri piaccal kapcsolatban, ezért ezeknek eleget téve a városvezetés intézkedett. Felvette a kapcsolatot Miskolc legnagyobb élelmiszerpiacának, a Búza térinek az üzemeltetőjével, megállapodva a céggel, hogy együttműködnek annak érdekében, hogy a jövőben is garantálni lehessen a vásárlók biztonságát.

Ennek megfelelően a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai péntektől folyamatosan ellenőrzik életkor és időkorlát szerint a piac melletti nagy parkolóban az autósokat, illetve a pecsenyés-sor vendégeit, leginkább a hétvégéken, de szükség esetén hétköznapokon is, és folyamatos lesz az ellenőrzés az önkormányzat által üzemeltetett termelői piacon, valamint a Vasgyári piac területén is.

Miskolc MJV Önkormányzata továbbra is kiemelt figyelmet fordít az idősek, a legveszélyeztetettebb korcsoport egészségének megóvására, ezért a városvezetés közbenjárásra a 9:00 és 12:00 óra közötti időszakban kötelező lesz a szájmaszkok használata a Búza téren az eladóknak és a piac személyzetének. Ugyanebben az idősávban pedig az önkormányzat segítségének köszönhetően ingyen maszkot kapnak a piacon vásárló 65 év feletti miskolciak, akiket információkkal is ellátnak a maszkok helyes használatáról.

A piacon egyébként a kihelyezett automata kézfertőtlenítő gépeket továbbra is mindenki díjmentesen veheti igénybe, folyamatos a takarítás és a fertőtlenítés a csarnok és az udvar teljes felületén, annak érdekében pedig, hogy azok is be tudjanak vásárolni, akik 15 óráig dolgoznak, a Búza téri piac nyitva tartását egy órával meghosszabbították.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …