2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF

Tájékoztatás az anyakönyvi ügyintézés rendjéről

A veszélyhelyzet kihirdetésével összefüggő Kormányrendeletekben foglaltakra figyelemmel Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában az anyakönyvi ügyintézés során az alábbiakat kérjük figyelembe venni:

Az anyakönyvi ügyek intézése céljából személyesen megjelenő ügyfeleinket kizárólag abban az esetben tudjuk fogadni, ha előzetesen egyeztetett időpontban érkeznek a Miskolc, Városház tér 8. szám alatti ügyfélszolgálatunkra.

Időpont foglalás a 46/512-700 –as telefonszámon lehetséges.

A házasulandók figyelmét külön is fel szeretnénk hívni arra, hogy házasságkötési szándékot ugyan bármely anyakönyvvezetőnél be lehet bejelenteni, ugyanakkor a veszélyhelyzetben meghozott intézkedések hatásfokát csökkenti, ha a házasságkötési szándék bejelentésére és ezzel a házasságkötésre nem a lakóhelyükön vagy ahhoz legközelebb eső településen kerül sor.

Az esküvők a házasulandókkal korábban egyeztetett időpontokban a Városháza házasságkötő termében kerülnek megtartásra.  Kérjük, hogy a szertartáson a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet szabályait betartva, szűk családi körben vegyenek részt.

A személyes megjelenést igénylő teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatok felvételére ugyancsak előzetesen egyeztetett időpontban kerülhet sor.

Egyéb anyakönyvi ügyekben kérjük, hogy személyes megjelenés előtt tájékozódjanak a 46/512-700-as telefonszámon.

https://www.miskolc.hu/aktualis/tajekoztatas-az-anyakonyvi-ugyintezes-rendjerol

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum