2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Felháborító, hogy a kormány járvány idején kezd leépítésbe

DK: Felháborító, hogy a kormány járvány idején kezd leépítésbe – Meg kell védeni az állami és önkormányzati cégeknél dolgozókat a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben!

Sajtóinformációk szerint a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. a napokban több munkavállaló munkaviszonyát megszüntette. Holott korábban éppen Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szájából hangzott el, hogy minél több munkahelyet meg kell védeni a válság közepette is.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy éppen a kormány kezdett leépítésbe. A DK 20 pontos válsághelyzet-kezelő csomagjában kiemelt helyen szerepel az a javaslat, hogy a veszélyhelyzet időtartama alatt a köztulajdonban lévő cégeknél, intézményeknél a munkaadó a munkaszerződést ne szüntethesse meg, azaz ne tehessék utcára az embereket járvány idején. Ez az intézkedés jelenleg nagyjából 300.000 ember munkahelyét védené meg Magyarországon. A kormány kiemelt feladata, hogy válság idején őrizze meg azokat a munkahelyeket, amelyeknél pont az állam a munkáltató. Az emberek élete nem játék, meg kell óvni a munkahelyeket, a családokat a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben is!

Molnár Csaba

A DK ügyvezető alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek