2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF

Elkészült a Barka Farm venégháza Szakáldon

Elkészült a Miskolci Autista Alapítvány Barka Szociális Farmján épült szakáldi falusi vendégház. Átadó ünnepségét november 14-én tartják, egész napos program kíséretében. A protokoll átadást követően alternatív délutáni foglalkozásokat kínál a szerveződés íjászattal, kutyabemutatóval, gulyásfőző versennyel. A program 9:30 és 15 óra között zajlik.

A Miskolci Autista Alapítvány egy tíz férőhelyes vendégházzal és speciális programcsomagot kínáló szolgáltatással várja a fogyatékkal élő, illetve a többségi társadalomhoz tartozó látogatókat Szakáldon. A szerveződés szociális farmként működő telephelyén hozza lére a társadalmi vállalkozást, több mint 59 millió forintos ráfordítással, mely magába foglalja az épület kivitelezését és tíz megváltozott munkaképességű dolgozó oktatását és foglalkoztatását.
Az alapítvány a vendégházban egy hat rendezvényből álló sorozat megvalósítását is kitűzte. Olyan szemléletformáló foglalkozásokat tartanak majd a házban és környékén a következő három hónapban, amelyek a ház beindítását segítik. Így november 19-én elsőként ökokertész tanácsadással összekötött palánta és magbörzét tartanak, de lesz majd népi mesterségek bemutatója és kézműves vására, falusi disznótor és kolbásztöltő bemutató vagy házi sajtok napja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum