2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Hihetetlen, hogy így is lehet tanítani a matekot

A gráfok és a módusz szó hallatán a legtöbb diáknak az összes haja szála az égnek áll, és egyből az ugrik be nekik, hogy az életben nem fogják megérteni a fogalmak jelentését azt meg végkép nem tudják, mire is lehetne ezt a való életben használni. A többszörös Év Honlapja díjas mateking.hu eddig is nagy segítségükre volt, de új fejlesztéseikkel már úgy adják át a legbonyolultabb témaköröket is, hogy észre sem veszed, hogy épp tanulsz, pláne, hogy matekot.

Mindenki arról beszél, miért nem megy nekünk a matek. Most beszéljünk végre arról, mitől fog menni. A mateking.hu három Év Honlapja díjjal a háta mögött eddig is arról volt híres, hogy lazán és érthetően magyarázza a legbonyolultabb matematikai fogalmakat is. Legújabb fejlesztésük viszont még jobban leegyszerűsíti a metektanulást.

Amellett, hogy közel duplájára növelték a tananyagok számát az eddig megszokott lépésről-lépésre tanuláshoz hangot adtak házzá, ami kényelmesebbé és gyorsabbá teszi a megértést azzal, hogy egyszerre látható és hallható is minden, így az információ több különböző csatornán jut el az agyba. Ezen kívül a teljes tananyag videó változatban is nézhető, így az eddigi egy funkció helyett most három funkció van és az egészben a legklasszabb az, hogy az irányítást teljesen a felhasználók kezében van. A különböző funkciók között menet közben is bármikor kedvük szerint tudnak váltani.

A diákok visszajelzései is önmagukért beszélnek, akik nagyszerű, életmentő találmánynak gondolják a Matekinget, mert segítségével még a tökhülye is megérti a matekot, ha akarja.

Mosóczi András, a többszörös Év Honlapja díja mateking.hu ötletgazdája arról beszélt, az volt a vágya, hogy a matematikának a fejében létező nagyon logikus és végtelenül egyszerű képét valahogyan mások számára is láthatóvá tegye.

„Vicces matematikának is szoktam hívni, mivel a tananyagok olyan stílusban magyarázzák el a nehéz matematikai összefüggéseket amitől azok inkább szórakoztatóak, mint nehezek. Emellett nagyon tömör és vizuális. Ez nem egy videó tutorial ahol a tanár tempójában haladsz, itt a saját tempódban tanulhatsz” – fogalmazott az oldal megálmodója.

Mint mondta, jelenleg 1046 egyetemi és 241 középiskolai tananyag található az oldalon. Utóbbihoz 30 darab videó is felkerült a Matekingre, ezek az elmúlt évek középszintű matematika érettségijeinek a megoldásait mutatják be lépésről lépésre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek