2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF

Jobbik:Kútadóval akar 25 milliárdot behajtani az emberektől a Fidesz

Az elmúlt hetekben tömegesen keresték meg a Jobbikot a lakosság részéről a fúrt és ásott kutak bejelentésével kapcsolatos anyagi terhek vonatkozásában. A jelenleg hatályos törvények értelmében ugyanis súlyos anyagi kötelezettséget jelent annak a közel 1 millió honfitársunknak a kutak bejelentése, akik ezt még nem tették meg. A kutak bemérését végző cégek átlagoson 25 ezer forintért végzik el azokat a méréseket és tervdokumentációkat, amelyek után még ötezer forintos illetéket is fizetni kell. További nagy összegű terhet jelenthet a bejelentők számára, ha az adott kút talpmélysége olyan rétegvizet érint, amely az ivóvíz bázisunkban helyezkedik el. Ekkor már az adott megyéhez tartozó katasztrófavédelmi igazgatósághoz tartozik az eljárás. Az érvényben lévő szigorú szabályozások miatt egy hosszú procedúra veszi kezdetét, amelynek összege már a 150-200.000 forintot is elérheti.

Meglátásaink szerint további gondokat okoz az is, hogy a magyar emberek megsarcoltatásával a kormány törvénytelen eljárásokra kényszeríti a lakosokat és a kútfúrással foglalkozó cégeket. Az államigazgatási eljárások súlyos költségei miatt, feltételezhetően 30-40 méternél alacsonyabban elhelyezkedő kút-talpmélységeket fognak lejelenteni azok, akiknek az alacsony havi jövedelme nem teszi lehetővé a kutakra vonatkozó valós adatok bejelentésének megfinanszírozását. A rossz és igazságtalan szabályozással a kormány 25 milliárd forintot vesz ki az emberek zsebéből, ráadásul, egy pontatlanságokkal teli földrajzi katasztert készít a lakossági vízfelhasználásról.

Felismerve a magyar állampolgárok jogos igényeit a felszín alatti vizeink felhasználásának tehermentesítésére vonatkozóan, a Jobbik törvénymódosításokat nyújtott be az illetékes szakbizottságokhoz, amelyeket rendre leszavaztak a kormánypárti képviselők. Nincs kétségünk afelől sem, hogy a tárgysorozatba vételi szavazásnál a Fidesz ismételten elutasítja a magyar emberek jogos kérését.

A Jobbik a felszíni és a felszín alatti vizekre is, mint nemzeti vagyonra tekint, amelyből a nemzet tagjainak joguk van tehermentesen részesülni. A múlt hét folyamán, ennek érdekében útjára indítottunk egy aláírás-gyűjtési akciót, amellyel a magáncélú vízfelhasználás állami megsarcolásának elutasításáról szól. (https://forms.jobbik.hu/hazi-kutak-engedelyeztetese) Célunk, hogy a vízhez való hozzáférés alanyi jogon járjon minden tisztességes, kútját bejelentő magyar embernek.

Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke és szegedi önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum