2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát

Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát

Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és ZsujtátFelfogta az esővizet, így megóvta a hegyről lefolyó áradat jelentős részétől Telkibánya, valamint Zsujta lakóit egy használaton kívüli, felújításra váró víztározó.

Mester Lászlóné, Telkibánya és Erdődi József, Zsujta polgármestere elmondták: a víz így is okozott károkat a két településen, főleg Telkibányán, ahol két hidat és utakat rongált meg az áradat. Véleményük szerint nagy biztonságot jelentene mindkét falu számára az, ha a tározó gátrendszerét fel lehetne újítani. Erdei Sándor, a DBH Group vezérigazgatója a hétfői helyszíni bejárás során elmondta: cégük egy telkibányai idegenforgalmi beruházás keretében vásárolta meg a tározót a magyar államtól, amelyet 1982-től nem használt senki és nagyon rossza állapotban van, de szeretnék felújítani és hasznosítani. Erre azonban eddig nem volt pályázati lehetőség. A létesítmény azonban most megmutatta hasznosságát azzal, hogy a hegyről lezúduló csapadékvíz egy részét felfogta, így az áradat nem zúdult rá a két településre, Telkibányára és Zsujtára. A jelentős víztömeg egyébként az éppen áradó Hernád folyó medrét és annak védműveit is tovább terhelte volna. Ez a terület 34 hektár nagyságú, itt 12 hektár a vízfelület és 10 millió liter víz tárolására alkalmas a tározó.

 

Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát Egy használaton kívüli víztározó mentette meg Telkibányát és Zsujtát

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek