2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Egy falat egészség

SZIMBIÓZIS A HARMONIKUS EGYÜTT-LÉTÉRT ALAPÍTVÁNY
A Szimbiózis a Harmonikus Együtt-létért Alapítvány az „Egy Falat Egészség” elnevezésű, 49 494 300 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretein belül.

A 2014 júniusában indult projektnek köszönhetően Miskolc martin-kertvárosi városrészében az alapítvány egy lakóingatlant vásárolt meg és alakított át zöldségfeldolgozó üzemmé. Az új telephelyen 11 fő megváltozott munkaképességű, ebből 5 fő autizmussal élő személy számára valósulhatott meg munkahelyteremtés.
A projekt során a zöldségfeldolgozáshoz szükséges eszközök, berendezések beszerzése is megtörtént. Az akadálymenetes környezet kialakítása rehabilitációs szakmérnök részvételével valósult meg. A pályázat fontos eredménye, hogy a bevont célcsoporti tagok új kompetenciákat sajátíthattak el a munkára való felkészítés során, melyet autizmus-specifikus foglalkoztatási szaktanácsadó is segített.
A pályázat elsődleges célkitűzése a célcsoporti tagok lakhatási helyszínétől elkülönült foglalkoztatási színtér kialakítása, valamint az alapítvány Baráthegyi Majorságában működő főzőkonyha zöldség szükségletének lefedése, kiszolgálása volt.
A projekt megvalósítás időszaka: 2014. június 1. – 2015. október 31.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…