2022. 01. 28. péntek

Károly, Karola
1 EUR 358 HUF
1 GBP 431 HUF

Demenciával Otthon – Medico – Szociális Központ nyílt Miskolcon, a Papszer utcán

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a megnyitón elmondta, hogy mindannyiunk kötelessége, hogy gondoskodjunk szeretteinkről, segítséget nyújtsunk azoknak, akik saját hibájukon kívül már nem képesek az önálló életre. A szellemi leépülés egy különösen nehéz probléma: a szakértői becslések szerint ma hazánkban 150-250 ezer közé tehető azon emberek száma, akik kognitív zavarral vagy demenciával küzdenek.

Ez a küzdelem pedig sok esetben hosszú viaskodást jelent, hiszen az említett betegséget gyógyítani nem lehet, csak enyhíteni a tüneteit.

A kormánypárti országgyűlési képviselő köszönetnyilvánítással zárta megnyitó beszédét: „Éppen ezért rendkívül hálás vagyok mindazoknak, akik felvállalják, hogy törődnek a gondozottakkal. Külön köszönet jár az alapító Dr. Kázár Ágnesnek, aki nemcsak háziorvosként, de családtagként is nap mint nap találkozik a demenciával, de köszönetet mondok minden vezetőnek és munkatársnak. Büszke vagyok rá, hogy ezt a nemes hivatást városunkban, Miskolcon gyakorolhatják.”

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum