2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Folyamatos a kóbor ebek befogása Miskolcon

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett Miskolci Állategészségügyi telep munkatársai folyamatosan dolgoznak a kóbor állatok befogásán. Heti rendszerességgel, útvonalterv alapján járják be a várost, kifejezetten fókuszálva a kóbor állatok által gyakran látogatott területekre. A területbejárásokat a Rendészet munkatársaival közösen látják el, amennyiben szükséges bevonják az illetékes hatóságot is. Az útvonalterv összeállításánál figyelembe veszik az elmúlt időszakban beérkezett lakossági bejelentéseket, észrevételeket, valamint a gócpontnak ítélt városrészeket.

A napokban Tetemvár, Bábonyibérc és Forrásvölgy területekről 10 eb került befogásra. Az állategészségőrök a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársaival közösen ellenőrizték és felhívták a területen élők figyelmét a felelős állattartásra, kötelező védőoltás, chip behelyezés fontosságára és ezek elmulasztásának következményeire.

Szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény alapján, aki a felügyelete alatt álló kutyát a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni hagyja a szabálysértést követ el.

Kóbor ebek befogásaival kapcsolatban bejelentéseiket online módon az varosgazda@varosgazda.hu email címen tehetik meg, munkatársaik pedig a +36 (46) 345-103-as telefonszámon fogadják hívásaikat ügyfélfogadási időben.

Örökbefogadás

A befogott kóbor állatot 14 napig kizárólag jogszerűen igazolható, eredeti tulajdonosa viheti haza az állategészségügyi telepről. A 14 nap megfigyelési idő leteltével, mikrochippel és a szükséges védőoltásokkal, valamint külső-, belső élősködők elleni kezelésekkel már új tulajdonos is örökbe fogadhatja.

A Miskolci Állategészségügyi telepen az állatok megtekintésére és örökbefogadására az online felületünkön (http://varosgazda.hu/huseges_gazdat_keresunk) történő kiválasztást követően kerülhet sor, maximum 3 fő részvételével, kizárólag előzetes időpont egyeztetést követően.

Elérhetőség (Munkanapokon 7:30-15:30 óra között):
3527 Miskolc, Fonoda u. 16.
+36 (46) 345-103
varosgazda@varosgazda.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum